יום רביעי, 21 בנובמבר 2018

טעם בפרשה - פרשת וישלח

השבת נקרא בפרשת השבוע על רחל שמתה בדרך אפרתה בלידת בנימין:
"וַיִּסְעוּ מִבֵּית אֵל, וַיְהִי-עוֹד כִּבְרַת-הָאָרֶץ לָבוֹא אֶפְרָתָה; וַתֵּלֶד רָחֵל, וַתְּקַשׁ בְּלִדְתָּהּ.
 וַיְהִי בְהַקְשֹׁתָהּ, בְּלִדְתָּהּ; וַתֹּאמֶר לָהּ הַמְיַלֶּדֶת אַל-תִּירְאִי, כִּי-גַם-זֶה לָךְ בֵּן. וַיהֲי בְּהקַשָּׁתַהּ, בְּלְדַתהּ;
 וַיְהִי בְּצֵאת נַפְשָׁהּ, כִּי מֵתָה, וַתִּקְרָא שְׁמוֹ, בֶּן-אוֹנִי; וְאָבִיו, קָרָא-לוֹ בִנְיָמִין.
וַתָּמָת, רָחֵל; וַתִּקָּבֵר בְּדֶרֶךְ אֶפְרָתָה, הִוא בֵּית לָחֶם.
 וַיַּצֵּב יַעֲקֹב מַצֵּבָה, עַל-קְבֻרָתָהּ--הִוא מַצֶּבֶת קְבֻרַת-רָחֵל, עַד-הַיּוֹם."



קבר רחל מסמל את התקווה כי עם ישראל ישוב לארצו. תקווה אותה מבטא ירמיהו הנביא:"כֹּה אָמַר ה' קוֹל בְּרָמָה נִשְׁמָע נְהִי בְּכִי תַמְרוּרִים רָחֵל מְבַכָּה עַל-בָּנֶיהָ מֵאֲנָה לְהִנָּחֵם עַל-בָּנֶיהָ כִּי אֵינֶנּוּ: כֹּה אָמַר ה' מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה כִּי- יֵשׁ שָׂכָר לִפְעֻלָּתֵךְ נְאֻם-יְהֹוָה וְשָׁבוּ מֵאֶרֶץ אוֹיֵב. וְיֵשׁ-תִּקְוָה לְאַחֲרִיתֵךְ נְאֻם-ה' וְשָׁבוּ בָנִים לִגְבוּלָם.(ל"א,י"ד-ט"ז).


מה אתם אומרים? מזכיר משהו את המקור?
את ההוא לפני שהקימו חומות גבוהות מסביב...





רכיבים:

לעוגה:

2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כוס קקאו  מסונן

1 כוס שמן
3 ביצים

2 כוסות מים רותחים
1 שקית אבקת אפיה

למילוי:

1 שמנת צמחית
150 גר' שוקולד מריר

לציפוי:

גנאש שוקולד

100 גר' שוקולד
75 מ"ל שמנת צמחית
1 כף ברנדי

לכיפה:

50 גר' שוקולד לבן פרווה
100 גר' שמנת צמחית
חצי כפית הל טחון
4 גר' ג'לטין+3 כפות מים
150 מ"ל שמנת צמחית

אופן ההכנה:

העוגה:

מערבבים את כל החומרים 
בסוף
את המים הרותחים ועוד שקית אבקת אפיה
מחלקים ל- 2 תבניות ח"פ (17X25)

אופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות
מוציאים ומקררים

אני אוהבת את העוגות שיכורות ולכן מרטיבה בברנדי.

גנאש מוקצף :

ממיסים את השוקולד עם השמנת הצמחית
מקררים היטב (8 שעות במקרר)
מקציפים כך שהקרם מתבהר מעט
מורחים בין 2 שכבות העוגה
וגם על הדפנות

גנאש 

ממיסים את השוקולד עם השמנת הצמחית
מקררים ויוצקים ע"פ העוגה.

מוס וניל

ממיסים את השוקולד הלבן בשמנת הצמחית
מקררים

מתפיחים את הג'לטין במים
מחממים במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף
מקררים
מעבירים כף או 2 מהשוקולד המומס לתמיסת הג'לטין, 
מערבבים
ואח"כ מערבבים את הג'לטין לשוקולד המומס.
מקציפים את השמנת הצמחית
מקפלים לתוכה את השוקולד.
יוצקים את המוס לקערה מתאימה המרופדת בנילון נצמד
מקפיאים

את עיטור העץ הכנתי מקצפת צמחית צבעתי חלק בצבע מאכל ירוק וחלק בקקאו
הזילוף בצנטרים מתאימים








אין תגובות:

פרסום תגובה