יום ראשון, 13 בינואר 2019

צלי עוף ארוחה בסיר אחד

 עוף צלוי בתנור זו אחת המנות שקשה לעמוד בפניה,
אני מכינה בשישי בצהרים, כך שלא מספיק להתקרר
עד ארוחת הערב, אבל מה קורה לשאריות?
טוב, שאריות נקודה כואבת, אף פעם לא אהבתי לאכול שאריות משבת ביום ראשון
ועל כך תעיד אימי היקרה, היום אני מתפשרת בקטנה , כי מה לעשות
עכשיו אני האמא ואוכל טרי אומר שאני אצטרך להכין.. 
ומה, כל יום במטבח?
אז צלי עוף, כזה שבושל על הכיריים ,לטעמי הוא היחיד שנטעם לא רע בכלל גם אחרי חימום
ואפילו אחרי שעבר מקפיא.
הצלי הזה הוא הכי בייתי שיש,  מז'אנר הארוחה בתבנית ,מהמטבח ההונגרי.




רכיבים:

4 כרעיים מפורקים לשוק וירך
2 בצלים קצוצים
3 גזרים פרוסים
2 שורש פטרוזיליה פרוסים
2 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים קצוצים
שום כתוש והרבה (2 כפות גדושות)
פטרוזיליה קצוצה
מים
מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה

בצקניות:

1 כוס קמח
1/2 כוס מים
1 ביצה
3 כפות שמן
מלח, פלפל 

ולעבודה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומטגנים קלות


מוציאים מהסיר,
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה מוסיפים את הירקות שחתכנו







מאדים כ- 10 דקות 
כעת מוסיפים את נתחי העוף, מעט מהפטרוזיליה הקצוצה
מתבלים


מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.


בינתיים מערבבים את הרכיבים של הבצקניות

לאחר 20 דקות מוסיפים את הבצקניות לסיר, בעזרת כף, הפעם אלה לא נטיפי בצקניות 

אלא יותר כמו לביבות גדולות



ממשיכים לבשל עוד כ- 45 דקות

תוך כדי הופכים את הבצקניות בסיר כך שתספוגנה מהרוטב.





הצעת הגשה:

אחד הזיכרונות שיש לי מהמטבח של אמא
הוא מחית שעועית, וזה לא שאכלנו כל כך הרבה
אלא שאמא סיפרה על ארוחות ה"חליפה" שהכינו בבית הוריה
אי שם בהונגריה
ארוחה שפתחה במרק שעועית 
ובהמשך צלי עוף על מצע שעועית שבורה -תרגום מילולי למילה בהונגרית
היות ואמא מתארחת לשבת החלטתי להפתיעה עם מנה כזאת
סוג של טעמים של פעם

מה רבה הייתה השמחה שלה...

מחית שעועית מכינים משעועית לבנה גדולה (בובס)
בישלתי בציר ירקות ולאחר מכן טחנתי עם חלק מנוזלי הבישול
בתיבול שום כתוש ומעט מלח



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה