, זאת פרשת הבר מצווה של אחי היקר
החלטתי הפעם "לנצל" את הקטנים ולהעמיד אותם להכין מצות
כל כך פשוט קמח מים מערבבים לכדור בצק
מרדדים
מחוררים
ולתנור בחום 250 מעלות
עד שמשחים
וזה ממש טעים
מכת חושך התכתבה לי באופן מופלא עם מוס השוקולד החמוד
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה נְטֵה יָדְךָ עַל הַשָּׁמַיִם וִיהִי חֹשֶׁךְ עַל אֶרֶץ מִצְרָיִם, וְיָמֵשׁ חֹשֶׁךְ. וַיֵּט מֹשֶׁה אֶת יָדוֹ עַל הַשָּׁמָיִם, וַיְהִי חֹשֶׁךְ אֲפֵלָה בְּכָל אֶרֶץ מִצְרַיִם שְׁלֹשֶׁת יָמִים. לֹא רָאוּ אִישׁ אֶת אָחִיו וְלֹא קָמוּ אִישׁ מִתַּחְתָּיו
4 חלבונים להקציף לקצף רך ומבריק עם 2 כפות סוכר
100 גר' שוקולד להמיס עם 30 גר' מחמאה
כף קקאו מסונן
כשנמס
להוסיף 1/3 כוס משקה קפה חזק
לערבב את השוקולד, לקפל בזהירות לתוכו את הקצף
עדיף בכמה פעמים
ולחלק למנות
את העיניים הכנתי ממטבעות שוקולד ושוקולד מריר מומס
חלה לשבת פרשת בא
בפרשה שנקרא השבוע
נפגוש בשלוש המכות האחרונות שחוטפים המצרים, עד שפרעה מסכים, סוף סוף, לשחרר את
בני ישראל.
וַיְחַזֵּ֥ק יְהֹוָ֖ה אֶת־לֵ֣ב פַּרְעֹ֑ה וְלֹ֥א
שִׁלַּ֖ח אֶת־בְּנֵ֥י יִשְׂרָאֵֽל:
וַיֹּ֨אמֶר יְהֹוָ֜ה אֶל־משֶׁ֗ה נְטֵ֤ה יָֽדְךָ֙ עַל־הַשָּׁמַ֔יִם
וִ֥יהִי ח֖שֶׁךְ עַל־אֶ֣רֶץ מִצְרָ֑יִם וְיָמֵ֖שׁ חֽשֶׁךְ:
וַיֵּ֥ט משֶׁ֛ה אֶת־יָד֖וֹ עַל־הַשָּׁמָ֑יִם וַיְהִ֧י
חֽשֶׁךְ־אֲפֵלָ֛ה בְּכָל־אֶ֥רֶץ מִצְרַ֖יִם שְׁל֥שֶׁת יָמִֽים:
לֹֽא־רָא֞וּ אִ֣ישׁ
אֶת־אָחִ֗יו וְלֹא־קָ֛מוּ אִ֥ישׁ מִתַּחְתָּ֖יו שְׁל֣שֶׁת יָמִ֑ים וּלְכָל־בְּנֵ֧י
יִשְׂרָאֵ֛ל הָ֥יָה א֖וֹר בְּמֽוֹשְׁבֹתָֽם:
לשבת חלה שחרחרה
השתמשתי באבקת אבץ
אכילה שניתנת לקניה בחנויות המתמחות
והוספתי כפית אבץ לבצק
בשעת ההכנה
בצק החלות שלי פשוט להכנה
רכיבים:
1 קילו
קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים או 30 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר אנחנו אוהבים את החלה מתקתקה,
מי שמעדיף ניטרלית יפחית 1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף מלח
400-500 מ"ל כוסות מים חמימים -
חצי כוס שמן
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את החומרים היבשים, מערבלים קלות
עושים מעין בור ומוסיפים את כל שאר הרכיבים
לשים 10 דקות, מכסים את הקערה ומתפיחים לילה במקרר או שמניחים
את הקערה במקום חמים וממתינים להכפלת נפח הבצק.
מקילו בצק אפשר להכין 2 חלות גדולות או 3 בינוניות
לצמה מארבע רצועות מחלקים ל-4 כדורים,
מגלגלים לכדור חלק,
מניחים למנוחה 5 דקות, מרדדים כל כדור ומגלגלים לגלילה,
כל זה חשוב כדי לקבל חלה אורירית.
ממשיכים לדקק את הגליל עד לקבלת רצועות ארוכות שיתאימו
לקליעה,
את השלב הזה עושים בהדרגה, על מנת לתת לבצק את הזמן הדרוש
לפיתוח הגלוטן
ולהתארכות הדרושה.
קליעה פשוטה מ- 4 רצועות:
מניחים את הרצועות בצורת + ואז
מעבירים רצועה אופקית מימין לשמאל
רצועה אופקית משמאל לימין
רצועה מאונכת מלמעלה למטה
רצועה מאונכת מלמטה למעלה
וחוזרים על התהליך רק שהפעם מתחילים באופקית משמאל לימין.
מכסים את החלות המוכנות ומתפיחים להכפלת הנפח,
מברישים בתערובת חלמון וכפית שמן ,כדי לקבל צבע יפה מברישים
פעמיים.
אם רוצים, בוזקים פרג ואופים לשיזוף יפה בחום 170 מעלות כ- 25 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה