הכל התחיל מקופסת קוביות פרגית שנחה לה במקפיא.
לצליה זה לא התאים
ולכן חיכה להזדמנות/מתכון מתאימים.
הקונספט של ארוחה בתבנית אהוב עלי מאוד, גם מקצר לי זמן מטבח וגם ממש טעים
כי טעם האורז, בנוכחות מיצים המופרשים מנתחי הפרגית הצרובה כל כך טעים ומיוחד
ששום אבקת מרק לא תגיע אליו.
בחרתי במתכון מהמטבח הבוכרי, אולי כי כבר נמאס לי מקציצות הירק ששואבות את שאריות הירוקים במקרר.
רכיבים:
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך
תבלינים: מלח,פלפל שחור,כורכום,כמון
2 בצלים
1 חב' פטרוזיליה קצוצה
עלים מארבעה גבעולי סלרי קצוצים
1 כוס אורז רצוי בסמטי
מלח
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לתבל את נתחי הפרגית ולהניח לשעה לספיגת טעמים.
להעביר למחבת חמה מאוד עם מעט שמן ולטגן לצריבה משני הצדדים.
להעביר את שמן הטיגון לסיר הבישול
ולבשל על אש קטנה כ- 20 דקות עד שהאורז מתרכך.
להניח ל- 20 דקות לפני שפותחים את הסיר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה