רק נגמר חג הסוכות ומתחיל המירוץ להשגת אתרוגים
מכל מי שרק אפשר
הרי לא מבשלים ריבה מ-2-3 אתרוגים
חבל ללכלך את הסיר...
רכיבים:
20 אתרוגים
סוכר
1 מקל קינמון
אופן הכנה:
נאספו 20 אתרוגים, חלק קיבלתי מקולפים (מאחד שהכין אתרוגצ'לו) והשאר עם קליפה.
שלב א':
לשטוף היטב ולקרצף את הקליפה
להשרות את האתרוגים עם הקליפה במים למשך שלושה ימים
להחליף את המים בכל יום (בינתיים האתרוגים הקלופים המתינו בסבלנות במקרר).
שלב ב':
לאחר שלושה ימים:
לפרוס את האתרוגים וכאן מתחילה העבודה הסיזיפית - להוציא את הגלעינים ויש המון.
להכניס את כל הפרוסות לסיר עם מים ולהרתיח, לשפוך את המים ולהחליף במים נקיים,
לחזור על התהליך 3 פעמים (כן 3 הוא מספר המזל במתכון הזה).
כל זה כדי להגיע לתוצר נטול מרירות.
לבסוף שוקלים את התוצרת ומניחים עם סוכר ביחס 1:1.
מניחים לכמה שעות שהפרי יספוג את הסוכר ומתחילים לבשל.
מבשלים עד שמגיעים למרקחת בצבע זהוב ולא נוזלת מידי (בודקים במבחן הצלחת מהמקפיא*).
אני הוספתי לסיר גם מקל קינמון, שיהיה ויצא טעים מאוד.
יוצקים לצנצנות מעוקרות,פוקקים והופכים**
*מבחן הצלחת במקפיא: כשמתחילים לבשל ריבה מכניסים צלחת למקפיא, כשרוצים לבדוק האם הריבה
מוכנה, מוציאים את הצלחת מהמקפיא, מטפטפים טיפה הגונה על הצלחת, ומעבירים עם האצבע פס
באמצע הטיפה, כעת 2 דברים יכולים לראות שהריבה מוכנה:
1. הפס לא נסגר ויש מעין קליפה דקיקה ע"פ הטיפה, אם הגעתם לשלב הזה,אפשר להסיר את הסיר מהאש.
** על מנת ליצר ריבה שתחזיק מעבד זמן רב מחוץ למקרר יש לעקר את הצנצנות והמכסים, ז"א לצקת לתוכם מים רותחים
להשאיר 5 דקות לשפוך את המים ולהפוך את הצנצנת והמכסה על מגבת נקייה.
הפיכת הצנצנת המליאה יוצרת ואקום בצנצנת,מה ששומר על הריבה מזיהומים לא רצויים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה