יום שבת, 15 בפברואר 2014

ריבת אתרוגים

רק נגמר חג הסוכות ומתחיל המירוץ להשגת אתרוגים
מכל מי שרק אפשר
הרי לא מבשלים  ריבה מ-2-3 אתרוגים
חבל ללכלך את הסיר...

רכיבים: 
20 אתרוגים
סוכר
1 מקל קינמון
 



אופן הכנה: 

נאספו 20 אתרוגים, חלק קיבלתי מקולפים (מאחד שהכין אתרוגצ'לו) והשאר עם קליפה.

שלב א':
לשטוף היטב ולקרצף את הקליפה
להשרות את  האתרוגים עם הקליפה  במים למשך שלושה ימים
 להחליף את  המים בכל יום  (בינתיים האתרוגים הקלופים המתינו בסבלנות במקרר).

שלב ב':

לאחר שלושה ימים:

לפרוס את האתרוגים  וכאן מתחילה העבודה הסיזיפית - להוציא את הגלעינים ויש המון.

להכניס את כל הפרוסות לסיר עם מים ולהרתיח, לשפוך את המים ולהחליף במים נקיים,
לחזור על התהליך 3 פעמים (כן 3 הוא מספר המזל במתכון הזה).
 כל זה כדי להגיע לתוצר נטול מרירות.

לבסוף שוקלים את התוצרת ומניחים עם סוכר ביחס 1:1.

מניחים לכמה שעות שהפרי יספוג את הסוכר ומתחילים לבשל.

מבשלים עד שמגיעים למרקחת בצבע זהוב ולא נוזלת מידי (בודקים במבחן הצלחת מהמקפיא*).

אני הוספתי לסיר גם מקל קינמון, שיהיה ויצא טעים מאוד.

יוצקים לצנצנות מעוקרות,פוקקים והופכים**

*מבחן הצלחת במקפיא: כשמתחילים לבשל ריבה מכניסים צלחת למקפיא, כשרוצים לבדוק האם הריבה
מוכנה, מוציאים את הצלחת מהמקפיא, מטפטפים טיפה הגונה על הצלחת, ומעבירים עם האצבע פס
באמצע הטיפה, כעת 2 דברים יכולים לראות שהריבה מוכנה:
1. הפס לא נסגר ויש מעין קליפה דקיקה ע"פ הטיפה, אם הגעתם לשלב הזה,אפשר להסיר את הסיר מהאש.

** על מנת ליצר ריבה שתחזיק מעבד זמן רב מחוץ למקרר יש לעקר את הצנצנות והמכסים, ז"א לצקת לתוכם מים רותחים
להשאיר 5 דקות לשפוך את המים ולהפוך את הצנצנת והמכסה על מגבת נקייה.
הפיכת הצנצנת המליאה יוצרת ואקום בצנצנת,מה ששומר על הריבה מזיהומים לא רצויים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה