יום רביעי, 24 באפריל 2019

טעם הפרשה - אחרי מות


השבת יקראו את פרשת אחרי מות
אבל את הקינוח נכין כבר אחרי פסח
לשבת זאת תהנו עוד מעוגיות מוצלחות כשרות לפסח
להכין בצק מוצלח ולא מתפורר בפסח זה אתגר לא קטן
במיוחד אם רוצים פרווה ולא משתמשים בקטניות
אנחנו אוהבים מאוד את העוגיות המגולגלות בחמץ, אלה שמכונות בפינו מעמול לעצלנים
ניסיתי להכין את העוגיות בגרסה הפסחית




מוכרחה לציין שהבצק היה נח לעבודה
את הרידוד עשיתי בעזרת בקבוק זכוכית בין 2 דפי נייר פרגמנט,
 בדיוק כמו שאני עושה עם הבצק החמצי.

רכיבים:

1/3-1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס קמח אוסם תופח לפסח
1/2 כוס קמח מצה דק לעוגה

מילוי: 

ממרח תמרים

תערובת של 1 כוס אגוזים טחונים מעורב ב-1/3 כוס סוכר, 1/4 כפית קינמון 
 וקליפה מגוררת מרבע לימון.

אופן ההכנה:

לעבד את חומרי הבצק לבצק אחיד, אפשר במעבד מזון
לחלק את כדור הבצק לשניים, ללוש כל חלק בין 2 דפי נייר פרגמנט 





למרוח ממרח תמרים, לפזר מתערובת האגוזים



לגלגל, לסמן פרוסות על הגלילה ולאפות בחום 180 מעלות כ- 20 דקות







כשמוציאים מהתנור לבזוק אבקת סוכר בשפע ולקרר.







חלה לפרשה - אחרי מות קדושים

אמנם הפרשה העוסקת במות בני אהרון נקראה זה מכבר, אך כעת מוצא הכתוב צורך לחזור למות נדב ואביהו שהקריבו אש זרה
ולהסביר ולהזהיר על הטעות של בני אהרון ומה אסור לעשות כדי שלא יקרה שוב. האזהרה היא : "אל יבוא בכל עת אל הקודש".
בהמשך עוסקת הפרשה בעבודת הכוהנים ביום כיפור. כיום, מוּכָּר לנו יום הכיפורים כיום של תפילה בבית הכנסת. אבל זהו רק תחליף לעבודת הכהן הגדול ביום הכיפורים בבית- המקדש והמשכן שהיו בתקופת התורה.
הפרשה מתארת את הטקס של יום הכיפורים שבו נכנס הכהן הגדול למקום הקדוש ביותר במקדש – קודש הקודשים. שם הוא מכפר על חטאֵי ישראל, חטאֵי בני ביתו וחטאיו שלו. הוא היה מעביר את החטאים באופן סמלי אל השָׂעִיר לעזאזל, ושולח אותו למִדְבָּר.
.
וְנָתַן אַהֲרֹן עַל-שְׁנֵי הַשְּׂעִירִם, גֹּרָלוֹת--גּוֹרָל אֶחָד לַיהוָה, וְגוֹרָל אֶחָד לַעֲזָאזֵל. וְהִקְרִיב אַהֲרֹן אֶת-הַשָּׂעִיר, אֲשֶׁר עָלָה עָלָיו הַגּוֹרָל לַיהוָה; וְעָשָׂהוּ, חַטָּאת.
וְהַשָּׂעִיר, אֲשֶׁר עָלָה עָלָיו הַגּוֹרָל לַעֲזָאזֵל, יָעֳמַד-חַי לִפְנֵי יְהוָה, לְכַפֵּר עָלָיו--לְשַׁלַּח אֹתוֹ לַעֲזָאזֵל, הַמִּדְבָּרָה.
החלה לשבת תהיה חלת גורלות

הבצק לחלה

 1 קילו קמח מנופה
1  כף שמרים יבשים
3/4  כוס סוכר
2  ביצים
1  כף מלח
כמעט 2.5 כוסות מים חמימים (חד"פ) - 400-500 מ"ל
חצי כוס שמן


לשים 10 דקות, ומתפיחים לילה במקרר או להכפלת הנפח
לחלות הללו השתמשתי ב1/3 מכמות הבצק
כל חלה משלוש רצועות, רצועה אחת צבעתי בצבע אדום
לאחר הקליעה מתפיחים עוד כשעה או יותר
מורחים בחלמון מעורב בכפית שמן
מפזרים שומשום /או פשתן


אופים בחום 170 מעלות כ- חצי שעה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה