יום רביעי, 24 באפריל 2019

טעם הפרשה - אחרי מות


השבת יקראו את פרשת אחרי מות
אבל את הקינוח נכין כבר אחרי פסח
לשבת זאת תהנו עוד מעוגיות מוצלחות כשרות לפסח
להכין בצק מוצלח ולא מתפורר בפסח זה אתגר לא קטן
במיוחד אם רוצים פרווה ולא משתמשים בקטניות
אנחנו אוהבים מאוד את העוגיות המגולגלות בחמץ, אלה שמכונות בפינו מעמול לעצלנים
ניסיתי להכין את העוגיות בגרסה הפסחית
מוכרחה לציין שהבצק היה נח לעבודה
את הרידוד עשיתי בעזרת בקבוק זכוכית בין 2 דפי נייר פרגמנט, בדיוק כמו שאני עושה עם הבצק החמצי.

רכיבים:

1/3-1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס קמח אוסם תופח לפסח
1/2 כוס קמח מצה דק לעוגה

מילוי: 

ממרח תמרים

תערובת של 1 כוס אגוזים טחונים מעורב ב-1/3 כוס סוכר, 1/4 כפית קינמון 
 וקליפה מגוררת מרבע לימון.

אופן ההכנה:

לעבד את חומרי הבצק לבצק אחיד, אפשר במעבד מזון
לחלק את כדור הבצק לשניים, ללוש כל חלק בין 2 דפי נייר פרגמנט 





למרוח ממרח תמרים, לפזר מתערובת האגוזים



לגלגל, לסמן פרוסות על הגלילה ולאפות בחום 180 מעלות כ- 20 דקות







כשמוציאים מהתנור לבזוק אבקת סוכר בשפע ולקרר.






אין תגובות:

פרסום תגובה