יום ראשון, 26 במאי 2019

"טירמיסו" ממש אחרת

לא יודעת מה בא ראשון, זה שהתעלפתי למראה שקית תותים טחונים שנותרה משנה שעברה במקפיא
כאשר במקרר נמצאים כבר תותים חדשים שנקטפו לאחרונה
או העובדה שקניתי בישקוטים קטנטנים בחודש הולנד וחיפשתי מתכון מתאים
בקיצור שתי העובדות הנ"ל חברו לעוגת "טירמיסו" מדהימה.



רכיבים:

לעוגה בתבנית אינגליש קייק רחבה וארוכה מהרגיל

1 חב' בישקוטים

750 גר' גבינה 5%
1/2 1 שמנת מתוקה +1/2 מיכל
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
150 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס סוכר

300 מ"ל מחית תות שדה

אופן ההכנה:

מתחילים להכין את התותים, בסיר מבשלים את התותים יחד עם הסוכר כ- 10 דקות ומקררים

בינתיים ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה , מערבבים היטב ומניחים להתקרר.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג, מוסיפים את הגבינה.

מעבירים כף גדושה מהגבינה לקערת השוקולד, 

מערבבים היטב וכעת מעבירים את השוקולד לקערת הגבינה, 

מערבבים והקרם מוכן. (מי שחסר לו סוכר יכול להוסיף, אני ויתרתי).

מעבירים 3-4 כפות ממחית התות לצלחת ומוסיפים 3 כפות ליקר תפוז מערבבים

להלן יקרא נוזל הטבילה

מסדרים שורת בישקוטים בתבנית, מרטיבים עם בנוזל הטבילה

מניחים כמה כפות גדושות מקרם הגבינה, יוצקים 2-3 כפות ממחית התות

 וממשיכים להניח שכבות גבינה ותות

בינהם גם שכבת בישקוטים שמרטיבים בנוזל טבילה

מסיימים בקרם גבינה.

מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות, ואז ניתן לעטר בשאריות מחית התות.







אין תגובות:

פרסום תגובה