יום רביעי, 2 באוקטובר 2019

טעם הפרשה לפרשת וילך



פרשת וילך, שנקרא השבוע היא הפרשה הקצרה ביותר מבין פרשיות השבוע והיא מונה 30 פסוקים.
לרוב היא מצטרפת לפרשת ניצבים, השנה נקראה את הפרשה בשבת שבין ראש השנה ליום כיפור -פרשת שובה.

העניין המרכזי בפרשה הוא העברת ההנהגה ממשה , שמספר לעם שלא יכנס עימם לארץ כנען, ליהושע עבדו.
שנבחר ע"י ה' להנהיג אותם בכניסה לארץ ישראל. 
משה מחזק את בני ישראל שלא יפחדו מהמלחמה בעמי הארץ, כיוון שה' יעזור להם.

משה מחזק את יהושע מחליפו,  וַיִּקְרָא מֹשֶׁה לִיהוֹשֻׁעַ, וַיֹּאמֶר אֵלָיו לְעֵינֵי כָל-יִשְׂרָאֵל חֲזַק וֶאֱמָץ (לא ז) ובזאת, בעצם, מעודד את העם להאמין כי יהושע הוא האדם בו בחר ה' להיות המנהיג שיוביל את בני ישראל לכיבוש הארץ מידי היושבים בה.
בהמשך פונה משה לכתיבת התורה
ומסירתה  לכהנים ולזקני העם למשמרת
 הוא גם מצווה עליהם שפעם בשבע שנים, בחג הסוכות, יקהילו את כל העם אל המקדש ויקריאו להם את דברי התורה.

בְּבוֹא כָל-יִשְׂרָאֵל, לֵרָאוֹת אֶת-פְּנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בַּמָּקוֹם, אֲשֶׁר יִבְחָר:  תִּקְרָא אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת, נֶגֶד כָּל-יִשְׂרָאֵל--בְּאָזְנֵיהֶם.

לכבוד השבת נכין לנו ממתק ספרי תורה



רכיבים:

1/2 חב' בצק פילאס
כפית קינמון מעורבת ב-3/4 כוס סוכר
ביצה טרופה 


אופן ההכנה:

פותחים את הבצק ומחלקים למלבנים
מברישים כל מלבן בביצה טרופה
מפזרים בקצוות מתערובת הסוכר והקינמון



מגלגלים קצת משני הצדדים



בעזרת מזלג חורצים חורים בחלק הבצק שבאמצע, כדי למנוע את תפיחתו



אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.







חלה לפרשה


השנה נקרא את פרשת וילך מיד לאחר ראש השנה

זו הפרשה הקצרה בתורה, מונה 30 פסוקים ובה דבריו האחרונים של משה

לבני ישראל, רגע לפני כניסתם לארץ.

משה חוזר ומבטיח ומחזק את העם לקראת כיבוש הארץ

ומורה על קריאת דברי התורה הזאת

לכשיגיעו לשנה השביעית היא שנת שמיטה, בה יקהל כל העם יחד

 

וַיְצַו מֹשֶׁה, אוֹתָם לֵאמֹר:  מִקֵּץ שֶׁבַע שָׁנִים, בְּמֹעֵד שְׁנַת הַשְּׁמִטָּה--בְּחַג הַסֻּכּוֹת.

בְּבוֹא כָל-יִשְׂרָאֵל, לֵרָאוֹת אֶת-פְּנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בַּמָּקוֹם, אֲשֶׁר יִבְחָר:  תִּקְרָא אֶת-הַתּוֹרָה הַזֹּאת, נֶגֶד כָּל-יִשְׂרָאֵל--בְּאָזְנֵיהֶם.

 

בחרתי להכין לשבת חלה בצורת הספרה 7

רכיבים


1 כף מלח 

1 קילו קמח 

1 כף שמרים יבשים 

3/4 כוס סוכר 

2 ביצים 

2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל) 

1/2 כוס שמן 



מעט שמן ,ביצה להברשה 

   

 

אופן הכנה


בקערת מיקסר מערבבים לפי הסדר:

 1
כף מלח, 1 קילו קמח, כף  שמרים יבשים, 3/4 כוס סוכר



מוסיפים 2 ביצים, 2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל), 1/2 כוס שמן  ולשים 10 דקות



מכסים במעט שמן זית ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר מכוסה היטב)

 

עיצוב:

משליש מכמות הבצק, מכינה 6 רצועות, ל- 2 חלות

קולעת צמות, מדקקת את הקצוות ומעצבת את הצורה.

מניחה לתפוח כשעה

 

למרוח בחלמון מעורב עם כפית שמן

לאפות בחום 170 מעלות כ- 25 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה