יום רביעי, 23 באוקטובר 2019

סלט עגבניות צלויות קישואים ואספרגוס

הכל התחיל מחבילת אספרגוס במקרר
אני לא באמת הייתי משקיעה, אספרגוס הכי טעים די נטורל
מבשלים קלות, מקפיצים בשמן זית מתבלים ו- וואלה, 
אבל כשהסניורית והג'וניורית אחראיות על ארוחות השבת
הן מחליטות
ועל כן, נהניתי מסלט נהדר מהבלוג  של אפרת ליכטנשטט, עם קצת שינויים שיתאימו לחיך המקומי...



רכיבים:

חצי קילו עגבניות שרי תמר
כף שמן זית
מלח, פלפל
צרור אספרגוס
4-5 קישואים, עדיף זוקיני
עוד כף שמן זית
חופן קשיו טבעי
עוד כף שמן זית
מלח, פלפל

לרוטב:
כף שמן זית
כפית מייפל אמיתי
מיץ מרבע לימון
מלח פלפל


אופן ההכנה:

עגבניות: 
מחממים תנור ל-200 מעלות
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
חותכים את העגבניות לחצאים ומניחים בקערה גדולה
מערבבים אותם עם כף שמן זית, מלח פלפל.
מניחים אותם  עם הקליפה כלפי מטה על התבנית.
אופים כ־40-60 דקות עד שהעגבניות מצטמקות ונראות מוכנות, רכות ולא שרופות.

אספרגוס: 
שוטפים היטב וחותכים את הבסיס הקשה.
מרתיחים סיר גדול עם מים
מכינים קערה גדולה עם מי קרח (= מי ברז + קוביות קרח)
כשהמים רותחים זורקים פנימה את האספרגוס, חולטים ארבע דקות ומעבירים מיד למי קרח.
מסננים, מייבשים, חותכים לחתיכות גדולות (כמו בתמונה) ומניחים בצד.
קישואים: 
חותכים את הקישואים לפרוסות דקיקות
מסדרים אותם במניפה צפופה על נייר אפייה (כמו בתמונה)
עם מברשת מורחים ככף שמן זית ומפזרים מלח פלפל
אופים כרבע שעה על 200 מעלות או עד שהם מתחילים להתכווץ ולהזהיב
(יתכן ותצטרכו שני סיבובים בתנור לכל הקישואים)
קשיו:
קולים חופן קשיו על מחבת (זהירות- לא לשרוף) וקוצצים גס

הרכבה:
מערבבים את כל חומרי הסלט וממש לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב 


.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה