יום ראשון, 27 באוקטובר 2019

עוגת שוקולד פאדג' וחמאת בוטנים

את העוגה טעמתי בשמחה משפחתית
מעקב אחרי המקור הוביל לבלוג של חן שוקרון
העוגה נהדרת ביחוד לאלה שאוהבים את הקינוחים שלהם
עם שוקולד והרבה, חמאת הבוטנים מורגשת ממש במידה.


לתבנית בקוטר 22 ס"מ

רכיבים לעוגה :

6 ביצים 

450 גרם שוקולד מריר 55%

200 גרם מרגרינה נטורינה

1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים טבעית 

1/2 כוס (100 גרם) סוכר 

לציפוי :

100 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל ) שמנת לקצפת צמחית

1/4 כוס (60 גרם) חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

בקערת ממיסים יחד במיקרוגל את המרגרינה, השוקולד וחמאת בוטנים. 
מערבבים היטב לתערובת חלקה ומצננים.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, 
מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף כ – 5 דקות נוספות
 עד שקציפת הביצים תפוחה מאוד ובהירה. 
מקפלים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת השוקולד. 
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


יוצקים בזהירות מים  לתבנית שבתחתית התנור אופים את העוגה בחום 160 מעלות לכ – 25 דקות 
ועד ששוליה יציבים והמרכז עדיין רוטט מעט. 
מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה, כ – 10 דקות. מוציאים ומצננים. מעבירים לקירור למשך לילה.

מצפים:

מכינים גנאש: 
מניחים את השוקולד והשמנת בקערה קטנה,
 מחממים במיקרו ומערבבים היטב

 מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על גבי צלחת הגשה. מחממים את החמאת בוטנים במיקרוגל מעט עד לקבלת מרקם נוזלי. 
מעבירים לשק זילוף. 
מצפים את העוגה בגנאש ומזלפים עליו פסים נדיבים של חמאת בוטנים. 
בעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים צורה משוישת. 
מחליקים את שולי העוגה עם מרית מדורגת.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה