יום רביעי, 30 באוקטובר 2019

ארוחת שבת שבלול פילאס

יודעת שזה כיף להתקל ברעיון לתפריט קומפלט לסעודת שבת
ולכן משתדלת לעלות תפריטים שלי כמות שהם
ככה טעמי המנות מתחברים זה לזה וכל הארוחה הרמונית



נפתח: 
שבלול פילאס במילוי בשר

רכיבים:

1 חב' בצק פילאס
1 ק"ג אנטרקוט טחון (אפשר גם טחון מנתחים אחרים, אני אוהבת את טעם הנתח הזה)
2 בצלים קצוצים
1 כף גדושה שום כתוש
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
2 ביצים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל הקצוץ ומוסיפים את השום, כשהשום מלבין
לוקחים
700 גר' מהבשר הטחון ומטגנים תוך הפרדת הבשר לפירורים פירורים, מתבלים
כשכל הבשר שינה צבע מאדום לאפור וכמעט אין נוזלים במחבת מכבים את האש ומניחים להתקרר
מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד ואת הפטרוזיליה הקצוצה ולבסוף גם את הביצה, כ
שהמילוי צונן ניתן למלא את הבצק.

פותחים את הבצק, מניחים פס מהמילוי ומגלגלים את הבצק מעל ועוד קצת, נשאר פס בצק בקצה שפשוט חותכים


כשיש לנו רולדה ארוכה אחת מניחים בתבנית ומסובבים לקבלת השבלול.
מורחים את הבצק בחלמון מעורב בכפית שמן, בוזקים שומשום
ולתנור בחום 200 מעלות, בערך כחצי שעה עד 40 דקות.



המון טחינה ליד, יחד עם סלט ירקות


ולעיקרית:

שייטל, נתח פחות מוכר ומאוד טעים ובהחלט שווה התנסות אם נמאס לכם מסינטה ואנטרקוט. 
הוא מתאים לרוסטביף וגם לסטייקים. 
הפעם נתקלתי במתכון אחר (כמובן) ובו חותכים את הנתח לקוביות, מעולם לא הגשתי בקר בקוביות
אולי בחמין, תמיד פרוס , מסתבר שאפשר גם אחרת , נסו את המתכון המצויין הזה ולא תתאכזבו.


קוביות שייטל עם בצלים על מצע פירה תפו"א

רכיבים:

1/2 1 ק"ג שייטל חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ בערך
2 בצלים סגולים חתוכים לפלחים
1 כרישה פרוסה
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס ציר עוף

אופן ההכנה:

מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל, 
חשוב להתחיל לטגן את הבשר כשהוא לא קר, אלא יותר קרוב לטמפרטורת החדר.
מחממים את המחבת מוסיפים שמן זית ומטגנים את הקוביות היטב מכל הצדדים
מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן תוך עירבוב, מוסיפים את הכרישה לעוד שתי דקות טיגון


מוסיפים את היין ומקרצפים את תחתית הסיר כדי שכל טעמי הבשר יתרכזו לרוטב המתקבל
מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה
מתקנים תיבול .
מגישים ע"פ מצע שיקלוט את הרוטב הטעים, אני בחרתי בפירה תפוחי אדמה.



התוספת הירוקה ליד כללה קדרת ירקות ירוקים





ולקינוח:


כנראה שאין סוף למתכוני עוגות התפוחים, שינוי קטן פה, שינוי קטן שם
חשבתי שהעוגה הזאת ממש דומה לעוגת המון תפוחים שלי עם שטרויזל
אבל לא בדיוק
אז קבלו מתכון נוסף, של מארי הלן שהביא גיל בבלוג מבשל ואוכל.
היא קלה להכנה יותר רפרפתי ופחות עוגתי אך טעימה במיוחד

זה רק כתוב הרבה אך בפועל זה הולך צ'יק צ'ק


רכיבים

3/4 כוס קמח לבן.

3/4 כפית אבקת אפייה.

קורט מלח.

4 תפוחים גדולים, או 5 קטנים.

2 ביצים מספר 1 (גדול).

3/4 כוס סוכר.

3 כפות רום משקה לא תמצית

1/2 כפית תמצית וניל איכותית.

120 גרם מחמאה מומסת ומצוננת (לא קרה לגמרי, אבל לא חמה ישר מהמיקרו).

אופן ההכנה:


משמנים בנדיבות את התבנית בחמאה או בשמן, הכמויות להלן בתבנית 20 יתנו עוגה גבוהה, 

אני השתמשתי  בתבנית 24 והוספתי 50% לכמויות הבלילה.

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ביחד בקערה קטנה .

ממיסים חמאה במיקרו בפולסים של כ-30 שניות עדי שרובה נוזלית, 

מוציאים מהמיקרו ומערבבים היטב, שאר החלקים יימסו גם כן.

מקלפים את התפוחים,  וחותכים לפלחים דקים.

מקציפים את הביצים והסוכר לקציפה בהירה, 

מוסיפים  את הרום, הוניל והמלח ומערבלים עוד כמה שניות עד שאחיד.

מוסיפים לקציפה את הקמח ואבקת האפייה.

מערבלים עוד מספר שניות על המהירות הנמוכה ביותר, עד שרוב הקמח נטמע 


מוסיפים לבלילה האחידה את החמאה המומסת, ומערבבים שוב לאחידות.

מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים עד שכולם מצופים במעט בלילה.

 יוצאת לנו בלילה שהיא הרבה יותר "תפוחית" מ"בלילתית" וזו הכוונה.


מעבירים  לתבנית המשומנת, מיישרים אותה מעט עם המרית



 ודופקים אותה בעדינות על השיש או השולחן כדי להוציא כיסי אויר.

ושולחים לתנור בחום 175 מעלות.

בתבנית 24 זמן האפייה  היה כשעה ורבע (אני בודקת את התפוחים ומעדיפה אותם רכים)

היא אמורה להיות שחומה בחלקה העליון וקיסם שננעץ בה אמור לצאת נקי מבלילה נוזלית.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה