יום ראשון, 31 במאי 2020

עוגת תפוחים פטל ושוקולד לבן


עוגת תפוחים זה כבר ידוע, כל שישי  בערב - לקינוח.
ברירת המחדל- קראמבל, הכי פשוט, טעים ואם מכינים סטוק של קראמבל מראש  במקפיא
 אז גם קלי קלות להכנה
אבל אני גם אוהבת לבדוק רעיונות חדשים , ביחוד כאלה שמשלבים טעמים חדשים 
שהם לא קליפת לימון וקינמון. 

רכיבים:

200 גרם נטורינה רכה
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
3 ביצים
1/2 1  גביעי מעדן אלפרו וניל
מיץ לימון מלימון אחד
350 גרם (½2 כוסות) קמח תופח
4 תפוחי עץ גרנד קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
200 גרם פטל אדום קפוא
150 גרם שוקולד לבן קצוץ

לציפוי:
2-3 תפוחי עץ גרנד קטנים יחסית קלופים, נקיים מליבה וחצויים
2 כפות ריבת מישמש מעורבת בכף ברנדי

אופן ההכנה


שמים נטורינה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים מעדן אלפרו ומיץ לימון ומערבלים עד שהם נטמעים. 
מוסיפים קמח ומערבלים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קוביות תפוחים, פטל ושוקולד לבן ומקפלים לתערובת עד שהם מתערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית בעזרת מרית ומחליקים.

פורסים חצאי תפוחים לפרוסות דקות מאוד אך משאירים אותן צמודות בבסיס. מניחים את חצאי התפוחים הפרוסים על תערובת העוגה כשהחלק הקמור כלפי מעלה.

אופים בתנור מחומם ל180 מעלות
למשך שעה ורבע, מוציאים ומורחים על התפוחים החתוכים מריבת המישמש
ממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים , 
מוציאים מהתנור מקררים קצת, מורחים את שארית הריבה ע"פ כל העוגה .

 רצוי להגיש בטמפ' החדר.







המתכון מ"על השולחן" עם התאמות שלי

אין תגובות:

פרסום תגובה