יום רביעי, 24 ביוני 2020

סעודת שבת חלבית

השבת חוגגים לג'וניורית שלנו

 תזכורות מימים שמחים וטובים
הרחק מהקורונה
הרמזים מפוזרים על השולחן הערוך עם העוגיות הנפלאות של  סנדי וידווסקי
והתפריט- לפי העדפותיה של הגברת .





פתחנו


טארט בצל וגבינת עיזים

את המתכון הזה הביאה הסניורית המקסימה שלי
מידי פעם היא מפנקת אותנו במעשי ידיה, הפעם מפנה לה את הבמה, 
להלן המתכון של המאפה הנפלא שלה.

בצק פריך:

200 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' חמאה
1/2 גביע יוגורט

מלית:

6 בצלים קלופים פרוסים דק
1/4 כוס שמן
50 גר' חמאה
כפית סוכר
1 ביצה טרופה
3 כפות גבינת קצ'קבל מגוררת
100-150 גר' גבינת עיזים בגליל (פרומעז ודומיה)
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק, מרפדים תבנית ומקררים כ- 30 דקות
אופים אפיה עיוורת 20 דקות בחום 180 מעלות
מוציאים מהתנור ומקררים.

מזהיבים את הבצלים לאט עד לצבע זהוב עמוק חום בהיר
מקררים
מערבבים עם שאר הרכיבים
ממלאים את הקלתית שבינתיים התקררה
מסדרים את פרוסות הגבינה מעל
ואופים




על הלחם הממולא שלי לא מוותרים
הפעם פיזרתי את המילוי ע"פ כל הבצק





סלטי ירקות טריים הולכים יופי ליד המאפים הללו
אצלנו בעיקר סלט עגבניות ובצל ירוק 
וסלט מלפפונים מתובל בלימון ,מעט סוכר ופטרוזיליה קצוצה

גם סלט צנוניות רעננות

צנוניות פרוסות דק, פטרוזיליה קצוצה ופיסות חסה אייסברג
בתיבול קליל של מיץ לימון, שמן, מלח ופלפל שחור



בעיקרית:

 פילה אמנון ברוטב עגבניות שרי קליל



ניוקי ברוטב פטריות ,ערמונים ושמנת.

רכיבים:

1 חב' ניוקי מוכנים

1 סלסת פטריות שמפיניון, מנוקים ופרוסים
100 גר' ערמונים (בואקום)
כף שום כתוש
1 שמנת לבישול
מלח,טימין,פלפל לבן
מעט מים מנוזלי הבישול של הניוקי

50 גר' פרמזן

אופן ההכנה:

מבשלים את הניוקי במי מלח, מסננים ויש מעבירים לרוטב שמתבשל במקביל.

הרוטב:
מזהיבים את השום במעט שמן, מוסיפים את הפטריות ומאדים 5 דקות, מוסיפים את השמנת, הערמונים ומתבלים
מבשלים ומצמצמים מעט את הרוטב, מוסיפים חצי מכמות הפרמזן
כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם אל הרוטב, מקפיצים בזהירות
מתקנים תיבול
מסירים מהאש ומעבירים לקערת הגשה
מגלפים מלמעלה כמה תלתלי פרמזן ומגישים.













בפינת הירק הסיניורית מצאה הפעם
אספרגוס לבנים

אי אפשר לפספס
וקלי קלות להכין
חולטים במי מלח ל- 5 דקות, תלוי בעובי הגבעולים
שוטפים במים קרים
אפשר להקפיץ בשמן עם שום קצוץ, אבל ממש לא הכרחי.















ולקינוח
שהפעם  שודרג עם שזיפים
וליד כדור גלידה, כי חייבים






שבת שלום 


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה