יום רביעי, 28 באוקטובר 2020

צלי צלעות לארוחת שבת



סעודת השבת שלנו






שבת כמו בשבת משתדלת להגיש גם מנת דג
הפעם הלכתי על קבבונים משודרגים ברוטב קונפי עגבניות

לקציצות

1/2 ק"ג בורי טחון
10 גבעולי פטרוזיליה
4 שיני שום כתושים
מלח, פלפל שחור
1 פרוסת לחם מושרית וסחוטה
2 ביצים

פירורי לחם

לקונפי:

20 עגבניות שרי
4 שיני שום
5 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את הדגים הטחונים עם שאר החומרים 
מניחים לשעה  לספוג טעמים.
צרים קבבונים קטנים, מגלגלים בפירורי לחם  ומטגנים בשמן חצי עמוק.


בינתיים שמים בסיר את חומרי הקונפי ומבשלים על אש קטנטנה
עד שהעגבניות מאבדות צורה
טוחנים ומסננים, מתקנים תיבול

בנוסף מגישים טחינה וחצילים קלויים




לעיקרית:

בבואנו להכין מנה מבשר בקר קודם נחליט  מה התבשיל ומשם נמשיך לבחור את הנתח המתאים.
מכיוון שלא כל נתח מתאים לכל בישול, יש נתחים שיתאימו לטחינה ויש כאלה שיצאו טוב בתבשיל קדרה עם נוזלים לרוב
לעומתם אחרים דווקא בצליה ללא נוזלים יתנו לנו מנה מובחרת,  צלעות, למשל, בדרך כלל טוחנים לי
יחד עם צוואר ו... 
 הגדרת התבשיל שלי הייתה פרוסות בשר לארוחת שבת, 
והבחירה בדר"כ תיפול על נתח כתף שנותן צלי טעים ונימוח
אבל... לנתח הזה יש פס ג'לטיני במרכזו, ואני, מה לעשות, פחות מתחברת אליו.
ניסיתי הפעם נתח צלעות, לבשל בשלמות , ולא זאת אף לבשל בסיר לחץ, מה שמקצר מאוד  את משך זמן הבישול, נכון, אפשר גם התנור, אבל הפעם בחרתי בסיר לחץ, ומה אומר תוך שעה וחצי הצלי היה  מוכן .
לא תנסו?

רכיבים

1/2 1 ק"ג נתח צלעות

תיבול: 

1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
2 כפיות אבקת מרק בצל
4-5 כפות שמן

נוזל בישול:

3/4 כוס ריבת מישמש
4 כפות חומץ אורז
4 שיני שום כתושות
3/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

תמיד כדאי להתחיל לבשל את הבשר לא מיד כשהוצא מהמקרר, לכן מערבבים את חומרי התיבול משחה, מורחים את הנתח ומניחים לשעה

מעבירים למחבת עם מעט שמן ומטגנים היטב מכל הצדדים
מערבבים את החומרים המרכיבים את נוזל הבישול ומניחים להתמזג
בינתיים בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים קצוצים להשחמה
מוסיפים את נתח הבשר הצרוב היטב מכל צדדיו
את נוזל הבישול , מערבבים
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה ממתי שקיטור החל לצאת מהסיר
מכבים את האש ונותנים לקיטור לרדת לאט לאט, ורק אז פותחים את הסיר
מוציאים את הבשר ומקררים היטב לפני החיתוך
את הרוטב הנהדר שומרים בצד, נגיש את פרוסות הבשר מחוממות בתוך הרוטב




הרוטב הנפלא של הצלי מתחבר יופי לפריקי - תבשיל מחיטה ירוקה מעושנת שאני ממש אוהבת להכין

מתחילים בבישול 1 כוס גרגרי פריקי:
בישלתי כמו שמבשלים פסטה, בהרבה נוזלים
ואחרי כ- 20 דקות מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית.

במקביל חתכתי 2 גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות
וטיגנתי על להבה קטנה בתוספת כף סוכר
כשהסוכר התקרמל מוסיפים 1/4 כוס נוזלים
מלח ומעט פלפל שחור
ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים

מערבבים עם הפריקי
ולסיום מוסיפים עוד 1/4 בצל סגול קצוץ גס
כף פטרוזיליה קצוצה




 ותפוחי אדמה אפויים בטעמים אסייאתיים, אני יודעת, בוודאי תאמרו
מה לתפוחי אדמה במטבח האסיאתי, 
אבל מסתבר שתפוחי אדמה מתחברים יופי לטעמים לתת תוספת מעולה ואחרת

רכיבים:

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטריזים (פלחי אורך דקים)
4 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן  קנולה
2 כפיות שמן שומשום קלוי
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות מירין
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף עלי תימין


אופן ההכנה

מבשלים את התפו"א כ- 5-7 דקות ברתיחה עדינה  ומסננים

שמים בקערה את  כל שאר החומרים, מערבבים, מוסיפים את תפו"א המסוננים

מערבבים לציפוי אחיד של תפוחי האדמה.

מסדרים את פלחי התפודים בתבנית בשכבה אחת, ומכסים ברדיד אלומיניום.

אופים כ-45 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד שהתפודים מזהיבים יפה. 





 ואחרי ארוחה דשנה רק שוקולד מתאים לקינוח

עוגת שוקולד פאדג' עם שכבת טראפלס שוקולד ודפי שוקולד

בקיצור המון שוקולד לעוגה אחת מעולה

רכיבים:

140 גרם שוקולד מריר
130 גרם נטורינה
150 גר' סוכר
3 ביצים
55 גרם קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:

130 גרם שוקולד מריר
130 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים

לדפי שוקולד :
100 גרם שוקולד מריר 
100 גר' שוקולד לבן
15 גר' חמאת קקאו


אופן הכנה:

 בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד הנטורינה  וממיסים, . מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
– מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.

– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום 170 מעלות  במשך 25 דקות ולא דקה יותר. 
העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.

– בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר
 ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.

– מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר. 
מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).

דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולדים עם חמאת הקקאו במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים. 
לשוקולד הלבן הוספתי כמה גרגרי צבע מאכל טבעי בצבע ירוק
– משטחים את השוקולד המריר והירוק זה ליד זה,על תבנית עם נייר אפייה, 
לגובה של 2-3 מ"מ  עירבוב קל ליצירת שיוש
. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה. 




שומרים את העוגה במקרר . 
 מומלץ מאוד להוציא מהמקרר כשעה לפני האכילה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה