יום ראשון, 25 באוקטובר 2020

עוגיות כי אף פעם אין די מתכונים

למי ששואל איזה עוגיות הכנת השבוע?
הפעם בחרתי לפנק את הסיניורית שלי שכל כך אוהבת קוקוס ואני די נמנעת כי היא ואני
במיעוט בעניין הקוקוס.
קוקס הולך שכם אל שכם עם שוקולד, ידעתם את זה? ממתק הבאונטי המעולה ועד הקוקודה הנפלאה.
למגולגלות שלי קילומטראז' ארוך במטבח, אלה הבהירות וההמולאות בממרח תמרים וכל טוב, מתובלות היטב ואהובות על הכל.
את המתכון הזה למגולגלות הכהות הללו ראיתי בבלוג של הלוחשת לאכול,
הכנתי לנו תוך התאמת המתכון לצרכים שלנו..


מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד




ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה. זה ישמור על הטריות שלהן לאורך זמן.

רכיבים: (50-60 עוגיות)

3 כוסות קמח רגיל פחות 3 כפות
3 כפות קקאו איכותי
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס אבקת סוכר
200 גרם נטורינה
                              קורט מלח                                
1/4 כוס שמן
100 גרם  קרם קוקוס
1 ביצה גדולה

מחית קוקוס 

1 כוס חלב  קוקוס
3/4 כוס סוכר
40 גרם  שמן קוקוס
1 כפית מחית/תמצית וניל
200 גרם קוקוס

אופן הכנה

מחית קוקוס:

(כדאי להכין מראש ולהשתמש כשהמחית קרה) 
 שמים חלב קוקוס וסוכר בסיר ומחממים יחד עד שהסוכר נמס. 
מכבים את האש ומוסיפים  שמן קוקוס ומחית וניל. 
מערבבים היטב. 
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב. מניחים בצד 10-15 דקות 
שהקוקוס יספח את הנוזלים ויתקרר.

בצק: 
שמים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת אפייה, סוכר וניל, אבקת סוכר, חמאה וקורט מלח
 ומערבלים עש להטמעת השומן בחומרים היבשים.
מוסיפים לקערה שמן, קרם קוקוס וביצה
 ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. 
מחלקים ל- 3
מרדדים כל חלק למלבן בין שני דפי אפיה




מורחים מעט ממרח שוקולד




ומעליו משטחים שליש ממלית הקוקוס




בעזרת נייר האפיה מגלגלים לרולדה מהודקת

מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה
 ובעזרת סכין חותכים לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק שיהיה לנו קל לפרוס לעוגיות לאחר האפייה.


מכינים עוד שתי רולדות מהבצק הנותר.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות ואופים את הרולדות 15-20 דקות. 
כיוון שהבצק חום וקשה לראות אם הוא אפוי, יש להיזהר שלא לשרוף את העוגיות.
מוציאים את הרולדות מהתנור, מקררים אותן היטב לפני שפורסים, בוזקים מעט אבקת סוכר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה