יום רביעי, 21 באוקטובר 2020

אסיאתית חדשה לשבת

ארוחה אסייתית זה תמיד כיף
ביחוד כשיש מתכונים חדשים לנסות 




את הארוחה פתחנו עם פנקייק סיני
וזה ממש  לא דומה לפנקייק שאנחנו מכירים
וגם הרבה יותר עבודה
בסוף זה מזכיר קצת מלוואח, קריספי מאוד, המון עלי בצק, טעמי בצל ירוק נהדר .

מתחילים בהכנת בצק שמספיק ל- 8 פנקייקס בקוטר 20 ס"מ
1/2 ק"ג קמח
300 מ"ל מים וגם 1/2 כפית מלח
מערבבים לבצק, מניחים למנוחה ל- 10 דקות
לשים שוב כ- 5 דקות
 אוספים את הבצק לכדור בידיים משומנות ומניחים למנוחה למשך שעה.
בזמן הזה נקצוץ צרור גדול של בצל ירוק, בעיקר את החלק הירוק 
שיהיה למילוי.

וגם נכין את הדבק
1/3 כוס שמן חם (קנולה+שמן זית)
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית  פלפל לבן
1/4 כפית  אבקת שום

נגמרה שעת המנוחה ואנחנו ניגשים לעבודה
מחלקים את הבצק ל- 8



מכדרים לכדורים ומניחים ל- 10 דקות, היות ומדובר בבצק מקמח ומים הוא נוטה להתייבש
לכן כדאי לכסות במגבת לחה.


פותחים ומרדדים כל כדור למלבן דק
מורחים מהדבק (שמן וקמח מתובלים שהכנו קודם)
מפזרים בצל ירוק בנדיבות


מגלגלים לרולדה, משטחים קלות, מורחים מעט מהדבק
ומגלגלים לשבלול
מניחים למנוחה


כל השבלולים מוכנים
ממשיכים


מרדדים לעיגול בעובי כ- 1/2 ס"מ
ולמחבת חמה ללא שמן


מטגנים 2 דקות מכל צד


עוד 1/2 דקה עם כיסוי, מורחים שמן על כל צד תוך המשך טיגון קצר
והפנקייק הקריספי שלנו מוכן


כדאי לא לערום אותם זה על גבי זה בעודם חמים, כדי לא לאבד 
מהקריספיות הנפלאה שלהם.(המתכון מסרטון של נטע בטטה)


סלט קטן ליד
ממש מתבקש

לעיקרית: פילה אמנון מזוגג

לדג הזה פנים רבות, הוא מקבל באהבה טעמים רבים ושונים
הפעם ניסיתי לקחת לכיוון האסייאתי 
המתכון קליל וכל כך טעים

רכיבים

5 פילה אמנון חתוכים לפיסות (אני חותכת כי הפילטים שלי גדולים למדיי)
מלח, פלפל שחור, מיץ לימון
קמח

גבעולים של בצל ירוק קצוץ

גלייז:

6 כפות רוטב סויה (השתמשתי ביאמאסה)
6 כפות מירין
4 כפות דבש
כפית אבקת ג'ינג'ר
כפית אבקת שום

אופן ההכנה:

מפשירים את הדגים, שוטפים ומתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
מניחים לשעה, לפחות.
טובלים בקערה עם קמח, ומטגנים לצבע זהוב עמוק משני הצדדים.

שמים את חומרי הגלייז בסיר קטן ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך מעט
מניחים בצד

לפני ההגשה מטפטפים מהגלייז על הדגים המטוגנים, בוזקים בצל ירוק קצץ ומגישים.






את המנה בחרתי להגיש עם ירקות צלויים 


פטריות שמפיניון צלויות בסילאן


פרחי ברוקולי בתנור
מפשירים את פרחי הברוקולי במיקרו
מערבבים עם מלח, אבקת שום ומניחים בתבנית אפיה, מרססים בשמן
ואופים בחום 200 מעלות למשך כחצי שעה.

מקלות גזר בתנור

3 גזרים חתוכים לגפרורים עבים, בישול מוקדם במים עם מלח
כשהגזרים כמעט רכים
מסננים
מתבלים בשמן זית, מלח, חרדל גרגרים 
ומעבירים לתבנית אפיה , אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה



ותפוחי אדמה בתנור

כדי  לקצר את זמן התנור
התחלתי בבישול פלחי תפוחי האדמה במי מלח
למשך כ- 10 דקות.
סיננתי
הנחתי בתבנית אפיה ויצקתי מעל את 

תערובת התיבול:

4 שיני שום כתושים
1/4 כוס שמן וכמה טיפות שמן שומשום
4 כפות רוטב צ'ילי
4 כפות מירין
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות סויה
מלח, פלפל שחור ומעט טימין

לתנור בחום 190 מעלות למשך כ- 40 דקות




לקינוח פחזניות בקרם לוטוס 









ש ב ת    ש ל ו ם 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה