יום ראשון, 18 באוקטובר 2020

בראוניז קרמל מלוח כי אין על השילוב הזה


אתם יודעים איך זה כשאוכלים עם העיניים, כן?
אז קודם כל ראיתי תמונה של הבראוניז המופלאים האלה
ויש לי כמה מתכונים של בראוניז בדרגות שונות של גואינס (פאדג'יות)
המתכון הזה יביא אתכם למחוזות אחרים, כאלה שלא הייתם מודעים לכך שקיימים
ויחד עם גרגרי המלח הקטנטנים הפזורים ע"פ ריבוע האושר, מתקבל ביס מושלם.

מוכרחה לציין שכדאי להתחיל את המתכון הזה עם רוטב הקרמל, יום קודם, שיספיק להתקרר ולהתמצק
אז בלי קיצורי דרך
ניסיתי... לא עובד
וכבר אמרו לפניי, החיפזון מהשטן.

ככה:

250 גר' חמאה
250 גר' שוקולד מריר
2 כפיות תמצית וניל

225 גר' רוטב קרמל (מתכון בהמשך)
1/2 כפית מלח ים
300 גר' סוכר
4 ביצים

100 גר' קמח
50 גר' קקאו  מסונן

רוטב קרמל:

200 גר' סוכר
125 גר' מים
100 גר' חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כפית מלח ים לפיזור מעל

אופן ההכנה:

נתחיל עם הקרמל : בסיר קטן שופתים את המים והסוכר על אש בינונית 
ללא עירבוב , מקסימום טילטול הסיר
מקרמלים את הסוכר
כשמגיעים לצבע זהוב עמוק
מוסיפים את החמאה ומניחים לה לימס, ואז מוסיפים את השמנת והמלח, מטלטלים עד שיש רוטב אחיד
מסירים מהאש, ומקררים, במקרר כמה שעות
עד שהרוטב קר ומתמצק מעט, עדיין ניתן לשפוך אותו.

בעת אפשר להתחיל להכין את הבראוניז עצמם.
ממיסים את השוקולד והחמאה, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים לקרם אחיד.

מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח, כשמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה
מוסיפים את השוקולד המומס
ולבסוף את הקמח והקקאו

מרפדים תבנית בגודל 22X22 בנייר אפיה, משמנים
יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית, מיישרים
מעל יוצקים 2/3 מרוטב הקרמל שהכנו, ומעליו יוצקים את שארית עיסת הבראוניז
מיישרים בזהירות
מטפטפים מעל את שארית קרמל ומפזרים מלח ים


אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, הבראוניז מתייצבים, זה לא נורא שהם נראים לא כל כך יציבים
הם יתייצבו מחוץ לתנור.

כעת מגיע השלב הכי קשה במתכון, עוזבים את התבנית להתקרר, אבל ממש, לפני שמנסים לחתוך
אני קיררתי כמה שעות טובות במקרר ורק אז העזתי לחתוך לריבועים.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה