יום ראשון, 1 בנובמבר 2020

עוגת שזיפים מפתיעה

 הקיץ אמנם עדיין מכה בנו בטמפרטורות גבוהות, אך אין כמו דוכני השווקים

להעיד מה באמת קורה פה , וכמו שזה נראה

פירות הקיץ מתחילים לאבד מחינם ולהעלם.

אלה שמצאתי במקרר כבר קצת רכים, בדיוק מה שצריך לעוגת פירות חיננית

העוגה ממש פשוטה להכנה, אין צורך במיקסר, רק מערבבים ושוב מערבבים ולתנור


רכיבים:

500 גרם שזיפים בשלים (עדיף אדומים ולא גדולים), חצויים ומגולענים

חומרים יבשים:

¾1 כוסות (250 גרם) קמח לבן 

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית קינמון טחון

¼ כפית מלח


חומרים רטובים:

3 ביצים (L)

1 מיכל קטן של רסק תפוחים ללא סוכר ( 113 גרם )

2 מיכלים מעדן אלפרו בטעם וניל (240 מ"ל)

½ כוס (120 מ"ל/100 גרם) שמן זית איכותי ועדין

1 כפית  בלסמי

1 כפית קליפת לימון מגוררת

לזרייה מעל: 3 כפות שקדים פרוסים, ¼ כפית אבקת קינמון' מעט שמן

אופן ההכנה


 מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.

בקערה שניה  טורפים את החומרים הרטובים, מערבבים בעדינות רק עד שנוצרת בלילה אחידה, 

הימנעו מערבוב יתר. מניחים בצד ל- 10 דקות

בינתיים חוצים ומגלענים את השזיפים. אם הם גדולים חותכים לרבעים.

מרפדים תבנית אפיה עגולה  22 ס"מ בנייר אפיה

יוצקים    הבלילה, מניחים מחצית מהשזיפים, כשהצד החתוך כלפי מעלה

יוצקים את שארית הבלילה מניחים את השזיפים

מערבבים את השקדים הקינמון עם מעט שמן ומפזרים מעל. 

אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות למשל 55 דקות

נועצים שיפוד ומוודאים פירורים לחים.

המתכון מבוסס על מתכון שהופיע בבלוג מטבח מקומי של לימור לניאדו תירוש עם התאמות שלי




פשוט מצויינת !



אין תגובות:

פרסום תגובה