יום רביעי, 4 בנובמבר 2020

ארוחת סטייקים לשבת



נהיה קצת קריר, לא?
ממש מתאים לי איזה משהו חם לארוחה השבת
ולא, קפה חם לא שייך..




מרק!
 מרק  עגבניות, כזה פיקנטי
על בסיס ירקות שורש, עשיר כזה בטעמו
הוספתי גם עדשים כתומות
יצא כל כך מפנק

רכיבים

2 בצלים קצוצים
1 כף שום כתוש
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים קלופים ומגוררים
800 גר' עגבניות קצוצות (2 יח' שימורי MUTTI)
1/2 כוס עדשים כתומות שטופות
6 כוסות מים
20 עלי בזיליקום קצוצים, מלח,פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 כוס קרם קוקוס (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

מטגנים להזהבה את הבצל הקצוץ, מוסיפים את השום, גזר וסלרי
מאדים על אש נמוכה כ- 10 דקות
מוסיפים את העגבניות, התיבול והמים
מביאים לרתיחה
מוסיפים את העדשים ומבשלים כשעה
טוחנים את המרק
מתקנים תיבול
אם סמיך מידיי אפשר להוסיף את הקרם קוקוס או מים





לעיקרית

סטיק סינטה ברוטב חרדל ופלפל ארבע העונות

טוב אז לא בא לי לעשן את המטבח ביום שישי עם רוסטביף
הפשרתי את גוש הסינטה, פרסתי לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ
השתמשתי בתערובת ארבעה פלפלים, (גרגרי פלפל שחור,אדום,לבן וירוק  כולם מאותו עץ אך נקטפים
בשלבים שונים ועוברים טיפול שונה:
  הפלפל השחור- מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל. את הפרי מבשלים במים חמים ובכך דפנות הפרי מתבקעות ומזרזות את פעילות האנזימים המשחימים שנכנסים לפעולה בזמן הייבוש. במהלך הייבוש משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לכדי גרגירי פלפל שחור.
הפלפל הלבן- לאחר הסרת הפרי מהפלפל השחור נותרים הגרעינים, הפלפל הלבן הוא למעשה פלפל שחור ללא קליפה.
הפלפל האדום -הוא הגרעין הבשל של הפלפל השחור.
הפלפל הירוק- הוא למעשה פלפל שחור שנקטף טרום הבשלתו.)
כתשתי אותם גס ופיזרתי על הסטייקים משני הצדדים
הנחתי לסטייקים להגיע לטמפרטורת החדר ואז


טיגון זריז במחבת לוהטת עם מעט שמן.

את הסטייקים המוכנים הנחתי בצד.
הוספתי למחבת הטיגון:
 1 כוס קרם קוקוס
2 כפות חרדל
מלח,עוד מתערובת הפלפלים הכתושים
והבאתי לרתיחה
תיקנתי טעמים והחזרתי את הסטייקים לרוטב, יחד עם כל הנוזלים שהפרישו
הבאתי לרתיחה תוך ערבוב ברוטב, עד כמה שאפשר


וזהו

את הסטייקים הנהדרים הללו הגשתי לצד מגוון ירוקים
וכמובן תפוחי אדמה צלויים



היות וצריכה הפעם להתחשב ברצונות של הסועדים
בחרתי לפריד את הירוקים

אז מה יש לי פה:

כרוב ניצנים:

כרוב ניצנים שמפשירה במיקרו, מבשלת במי מלח 
ומגלגלת במחבת עם מעט שמן זית, מלח ושום כתוש

שעועית ירוקה דקה

גם פה מפשירה, מבשלת זמן קצר במיקרו באדים
ומקפיצה במחבת עם מעט שמן, מלח ושום כתוש.

אפונה

את האפונה אפשר לבשל במיקרו
שמה 2 כוסות אפונה בקערה לבישול במיקרו
מוסיפה 1/4 כוס מים
כף שמן
מלח וחצי כפית אבקת מרק בטעם עוף







ולקינוח

טארט תפוחים קיצור דרך לטארט טאטן

רכיבים:

3 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לפרוסות
אפשר גם נקטרינות

קרמל:

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קלאבדוס
25 גר' נטורינה

לעוגה:

3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כפות קלבאדוס
1/2 1 מיכלים של מעדן אלפרו בטעם וניל
2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה


אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את הסוכר ומקרמלים, לא לערבב, לתת לסוכר להתקרמל לבד
מקסימום טילטול הסיר
אבל ממש אין צורך זו כמות סוכר קטנה והקירמול מהיר
יוצקים לסיר עם הקרמל את הברנדי ומוסיפים את הנטורינה
מניחים לה לימס ולכל התכולה להגיע לנוזל אחיד ללא גושי קרמל.

גוזרים מניר פרגמנט עיגול המתאים לקוטר תבנית האפיה 
מניחים בתבנית ועליו יוצקים את הקרמל החם
מניחים להתקרר כמה דקות
מסדרים את התפוחים מעל


 ואופים בחום 180 מעלות למשך 25 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה