יום רביעי, 12 בפברואר 2014

קראמבל שזיפים



קראמבל תפוחים ברירת המחדל לקינוח בשבתות החורף

ומסתבר שגם פירות הקיץ מחמיאים לו.

הפעם ניצלתי את עודפי השזיפים שנותרו במקרר לקינוח יפיפה

רכיבים לבצק (10 מנות):

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

קליפה מגוררת מחצי לימון

125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

למלית:

1/2 ק"ג שזיפים מסוג סנטה רוזה, מגולענים וחתוכים לפיסות גדולות

סרט מקליפת לימון

1/4 כוס סוכר סוכר דמררה

1/4 כוס סוכר לבן

1/2 כפית תמצית וניל 


הכלים: בניות אישיות בקוטר 9 ס"מ

אופן ההכנה:

הבצק:

במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון לתערובת אחידה.

מוסיפים את המחמאה ומעבדים בתנועות "הפסק - הפעל"

רק עד לקבלת תערובת של פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.

 המלית:

את הפירות,הסוכר,קליפת הלימון שמים במחבת רחבה ומחממים

עד שהסוכר מתקרמל והפירות מתרככים מעט

 מעבירים את הפירות לתבנית. ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה.

אופים 45-40 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב-שחום.

ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה