קראמבל תפוחים ברירת המחדל לקינוח בשבתות החורף
ומסתבר שגם פירות הקיץ מחמיאים לו.
הפעם ניצלתי את עודפי השזיפים שנותרו במקרר לקינוח יפיפה
רכיבים לבצק (10 מנות):
1/4 1 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כפית קינמון
קליפה מגוררת מחצי לימון
125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
למלית:
1/2 ק"ג שזיפים מסוג סנטה רוזה, מגולענים וחתוכים לפיסות גדולות
סרט מקליפת לימון
1/4 כוס סוכר סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
הכלים: בניות אישיות בקוטר 9 ס"מ
אופן ההכנה:
הבצק:
במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון לתערובת אחידה.
מוסיפים את המחמאה ומעבדים בתנועות "הפסק - הפעל"
רק עד לקבלת תערובת של פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.
המלית:
את הפירות,הסוכר,קליפת הלימון שמים במחבת רחבה ומחממים
עד שהסוכר מתקרמל והפירות מתרככים מעט
מעבירים את הפירות לתבנית. ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
אופים 45-40 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב-שחום.
ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה