יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת גבינה בסגנון אוסטרי

רכיבים: 

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לקלתית:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס, מהודקת היטב) אבקת שקדים / שקדים מולבנים טחונים דק
קורט מלח דק

לגבינה:
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי: מסוננת בבד חיתול)
3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה
5 ביצים מס' 2, שלמות, טרופות
370 גרם (2 כוסות פחות 2-3 כפות) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן

לציפוי:
2 מיכלים שמנת חמוצה של פעם
1/2 כוס אבקת סוכר
 



אופן הכנה: 

מסננים גבינה במסננת, מעל קערה.

מניחים כך למשך שעתיים.

מחממים תנור לחום 150 מעלות.

מעבדים את כל חומרי הקלתית יחדיו במעבד מזון, עד לקבלת פירורים (אצלי יצא כמעט-בצק, ולא פירורים - זה בסדר גמור גם כך).

מניחים את הפירורים/בצק על תחתית תבנית משומנת בחמאה מומסת,

מהדקים היטב ומיישרים את השוליים (אני קיררתי את הקלתית המרודדת במשך 10-20 דקות במקפיא).

אופים עד לקבלת גוון זהוב (אפיתי 15 דקות).

מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי.

מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות.

מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך כ- 60 דקות עד שהעוגה נראית יציבה דיה.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי:

מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מנופה עד לקבלת קרם חלק.

מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני שניתן להגישה.

הובא ב-YNET



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה