שוב הגיע יום שלישי והסיבוב השבועי במרכול
ההחלטה על איזו עוגת גבינה אכין השבוע צריכה ליפול
נזכרתי שקראתי פעם על עוגות גבינה שעשויות בעצם משמנת
וכמה זה תורם למרקם הנעים שלהם
לא שהיו לי בעיות מרקם בעוגות שהכנתי עד כה
אבל
כזאת עם שמנת חמוצה עדיין לא הכנתי
ואין כמו ההווה לנסות משהו חדש
רכיבים:
לבסיס:
2 ביצים
11/2 כפות סוכר
1 1/2 כפות קמח
לעוגה:
750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
300 גר' סוכר
90 גר' קמח
50 גר' פודינג וניל
1 כף תמצית וניל משובחת
ציפוי:
2 שמנת חמוצה של פעם (רק זאת תתן ציפוי יציב ולא מתנזל)
3 שקיות סוכר וניל
קישוט:
1 שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הבסיס:
מקציפים את הביצים במהירות גבוהה עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה
מוסיפים את הקמח, מערבבים ויוצקים לתבנית 28
מכניסים לתנור בחום 220 מעלות ל- 4-5 דקות, להשגיח שרק יזהיב
להוציא מהתנור
להנמיך את טמפרטורת התנור ל160 מעלות
הגבינה:
לערבב את חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה
לצקת בזהירות את הגבינה על הבסיס האפוי
לאפות בחום 160 מעלות שעה ועשר דקות
העוגה מזהיבה קלות וגם אם נדמה שהיא רוטטת במרכז
היא תתיצב בקירור.
ציפוי:
מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה הקרה
שולחים למקרר
כעת הקישוט -ממש לא חובה, העוגה נהדרת גם בלעדיו
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים כרצונכם.
מצאתי במקפיא מילוי שהכנתי מדובדבנים התאים לי בול במרכז העוגה.
אפשר לרסק שוקולד ואפשר בלי כלום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה