ושוב דיגדג לי באצבעות לנסות עוגת גבינה חדשה.
גם רציתי לפנק את בן זוגי בעוגת גבינה שהוא אוהב
כזאת גבוהה ואוורירית,
בחרתי במתכון של אודטה
הרכיבים:
1/2 ק"ג גבינה 5%
1 יוגורט (200 מ"ל)
5 חלמונים
7 חלבונים
1 כפית גדושה אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות גדושות קמח תפו"א או קורנפלור
אופן ההכנה :
מומלץ להכין מראש את כל החומרים על השיש ולהכין בדיוק לפי הסדר הרשום :
לבשל בסיר את הסוכר + מים + הקורנפלור.
לבחוש עד שהכל נמס ומגיע לרתיחה ואז להמשיך לבשל על אש קטנה יותר 3 דקות.
להסיר מהאש. לשכחנים, כדאי לשים שעון בזמן הבישול.
לערבב בקערה : גבינה + יוגורט + חלמונים + סוכר ווניל
להקציף במיקסר חזק את החלבונים עד שמתחיל להתהוות קצף
ואז מוסיפים את תערובת הסוכר-קורנפלור כף אחרי כף !
לא לשפוך הכל יחד !
לאחד בתנועות קיפול את תערובת הגבינה עם הקצף.
להוסיף קודם רבע מהקצף לתוך הגבינה,
להוסיף עוד חצי מהקצף שנותר ואז את היתר.
איחוד הדרגתי-איטי יביא לתערובת אחידה וימנע כיסי קצף שלמים.
להכין קודם תבנית גדולה יותר שיש בה מים שיגיעו עד לגובה כ-2 ס"מ
לאחר שנכניס את התבנית עם העוגה.
אופים בחום גבוה מאוד, ללא טורבו , כ-200 מעלות - במשך כ-8-10 דקות.
מורידים לחום בינוני-נמוך (140-150) וממשיכים לאפות עד כשעה.
משאירים בתנור סגור עוד כ-חצי שעה.
פותחים מעט הדלת בעזרת מגבת או מעצור אחר
ומשאירים העוגה בתנור עד לקירור.
הערות:
אפיתי בטורבו וללא מים בתבנית בתנור
מניסיון אישי טעים מאוד
השבמחק