יום ראשון, 8 בפברואר 2015

עוגיות תבלינים

דקה לפורים
למי שעדיין לא יודע מה יכיל משלוח המנות שלו
שקיק עוגיות ביתיות זה יופי של משלוחה שכל אחד ישמח לקבל







רכיבים: (מודדים בכוס שתייה קרה ח"פ)

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר חום כהה

2 כוסות קמח 

1 כפית קינמון

1 כפית זנגביל טחון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית הל טחון

קורט מלח

1 כפית אבקת אפיה

50 גרם שקדים קלופים וחתוכים ליתדות 



 אופן הכנה:

בקערה שמים חמאה מרוככת וסוכר מקציפים

מוסיפים את הקמח והתבלינים ממשיכים להקציף לקבלת פרורים גדולים, (זה לוקח כמה דקות)

להוסיף שקדים ולערבב מעט רק לפיזור השקדים בבצק.

 להדק את הפירורים לגוש בצק

לחלק לשניים.

מניחים חצי מהגוש על גבי נייר אפייה מסדרים בצורת גליל/מלבן ומכניסים להקפאה ,

 ליצור גליל או מלבן נוסף מהחצי שנשאר ולהקפיא.





 מוציאים את הגלילים/מלבנים מהמקפיא

, פורסים דק ומסדרים על גבי התבנית עם נייר אפייה,לא צפוף מידיי כי הבצק תופח באפיה




מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים כ-17 דקות 

או עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים. מקררים .





ומהון להון נעשה עוד ניסיון להכין עוגיות תבלינים
והפעם ללא חמאה.
ומסתבר שאפשר קרנצ'י גם עם שמן בבצק

רכיבים:

2 כוסות קמח
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
80 גרם שמן
1 כף קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית זנגביל יבש
1/3 כוס מים
1 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס מקלות שקדים מולבנים
1/2 כוס פיסטוקים קלופים



אופן ההכנה:

בסיר מכניסים את השמן, מים קינמון וסוכר ומערבבים על להבה נמוכה עד שהכל מתאחד. 

מסירים מהאש ומצננים קלות.

מנפים לסיר את הקמח,  סודה לשתיה, זנגביל והציפורן (שני האחרונים ניתן להשמיט אם לא אוהבים).
 מוסיפים גם את השקדים והפיסטוקים ומערבבים עם כף.
בתחילה מתקבל עיסה נוזלית פחות או יותר. 
אך בחלוף מספר דקות הקמח סופח את הנוזלים והיא מתמצקת.

מחלקים את העיסה לשניים. ומניחים כל מחצית על נייר אפיה.
מעצבים למלבן ארוך (אפשר גם גליל או כל צורה שרוצים - הכי נוח מלבן כי כך הכי נוח לחתוך). 
מקפיאים לשלוש שעות לפחות (ניתן גם חודש).

מוציאים מהמקפיא וחותכים פרוסות דקיקות כ-2-3 מ"מ . הכי טוב לחתוך עם סכין שף חדה
(סכין ללא שיניים).




אופים ב-160 מעלות, טורבו למשך 17 דקות.
צבע העוגיות כמעט ואינו משתנה.  מוציאים את התבנית ומצננים מספר דקות
(רק אז העוגיות מתקשות).

העוגיות צריכות לצאת מאד קראנצ`יות 
(אם חתכתם עבה יותר והעוגיות עדיין רכות, יש להחזיר לתנור לעוד מספר דקות). 




מבוסס על מתכון של רוני ונציה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה