יום שלישי, 26 באפריל 2016

עוגיות שקדים נימוחות

אמנם רק שבוע החג הזה
אבל עם כל האיסורי החמץ והקטניות לכאורה לא נשאר מה לאכול
ומסתבר שכל הזמן רעבים ומחפשים נישנושים
ואין כמו עוגיות להכלל בקטגוריה הזאת


רכיבים:

2 ביצים

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם שקדים טחונים

2 כפות קמח מצה

1 כפית אבקת אפייה

2 כפיות תערובת חוואייג' לקפה או תערובת של קינמון, ציפורן, הל, ג'ינג'ר ופלפל אנגלי

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

בקערה רחבה, טורפים את הביצים.

מניחים 2 כפות מאבקת הסוכר בצלחת שטוחה,

ואת היתר מוסיפים לביצה וטורפים היטב.

מוסיפים את השקדים, קמח המצה, אבקת האפייה והתבלינים (אני שמתי קינמון ומעט ג'ינג'ר)

ולשים לעיסה אחידה.

משמנים את הידיים וקורצים מהעיסה עיגולים בקוטר 2 ס"מ.

מגלגלים כל כדור באבקת הסוכר כך שיצופה מכל הצדדים.

מניחים ברווחים על תבנית האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה