יום רביעי, 1 ביוני 2016

עוגת גבינה שוקולד קרמל וממרח לוטוס

בשבועיים האחרונים מצאתי את עצמי חושבת איזו עוגת גבינה אכין לחג
איזו עוד אין לי ברפרטואר
מה יאתגר אותי וישמוט את הלסת של בני הבית
 איזה שילוב טעמים כדאי  לי לבחור
אחרי חיפוש לא קצר ונבירה במכמני הרשת החלטתי.

האמת בהתחלה זה קצת נראה כמו המון עבודה, אבל תוך כדי הבנתי שזה יותר ארגון
טוב של הלו"ז ויותר זמן "מתבזבז" על ההמתנה שהעוגות יתקררו מאשר על הכנתם

העוגה מורכבת מעוגת שוקולד עסיסית, 
עוגת גבינת שמנת מפנקת משובצת בממתקי קרמל ושוקולד
ובינהם קרם קרמל קטיפתי וממרח לוטוס וכל זה עטוף בגנאש שוקולד .




טוב
TO MAKE A LONG STORY SHORT

הנה המתכון:

המיוחדים שזקוקים להם:

חב' ממתקי טופיפי



     1 צנצנת ממרח לוטוס עם חתיכות

   20 סוכריות טופי קרמל


  4 תבניות עגולות ח"פ מכוסות בנייר אפיה

ועכשיו לעבודה:

עוגת גבינה:

רכיבים:

1 ק"ג גבינת שמנת
1/2 1 מיכלים של שמנת חמוצה של פעם
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות קמח

אופן ההכנה:

חוצים את ממתקי הקרמל לרבעים תוך הוצאת האגוז החוצה
(זה מה שקורה שלא כולם אוהבים אגוזים)
מערבבים את כל הרכיבים לבלילה אחידה
מחלקים שווה בשווה לשתי  תבניות
מפזרים את ממתקי הקרמל ע"פ העוגה




מעבירים בזהירות לתנור ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות
מוציאים, מקררים היטב.



קרם קרמל:

20 סוכריות טופי קרמל לשים בסיר קטן יחד עם רבע כוס חלב
לחמם על אש קטנה תוך עירבוב עד שהסוכריות נמסות
להניח לקירור, שמתי ל10 דקות במקרר שיתמצק מעט.



עוגת שוקולד:

הרכיבים:

6 ביצים
1 כוס סוכר
280 גר' שוקולד מריר
180 גר' שמן
8 כפות קמח
8 כפות שמן

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים עם הסוכר
להוסיף את השמן ולהמשיך להקציף
להמיס את השוקולד עם השמן, לערבב לתערובת אחידה
לצקת את השוקולד המומס לתוך קציפת הביצים
להוריד את מהירות המיקסר, כשכל השוקולד נטמע בקציפה
להוסיף את הקמח, לערבב עד שכל הקמח מעורב בבלילה ולהפסיק

לחלק ל-2 תבניות עגולות ולאפות בחום 160 מעלות כ- 20 דקות
להוציא מהתנור ולהניח להתקרר.

ציפוי:

150 גר' שוקולד מריר
50 גר' שוקולד חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה

לחמם במיקרו להמסת השוקולד ולערבב היטב, להניח להתקרר

ההרכבה:

להניח בתבנית את עוגת השוקולד, להרטיב במעט ברנדי
למרוח בערך חצי מצנצנת ממרח לוטוס עם חתיכות


להניח מעל עוגת גבינה
לכסות בקרם הקרמל


להניח את עוגת השוקולד השניה
להרטיב בברנדי
למרוח בשארית ממרח הלוטוס



לכסות בעוגת הגבינה



לצקת את גנאש השוקולד שהצטנן קצת




להעביר את העוגה למקרר לכמה שעות לפני שפורסים






2 תגובות:

  1. היי חנה,
    העוגה נראית סוף, ואני בדיוק מחפשת עוגה קטלנית לעבודה, רק האם היא לא הייתה מתוקה מדי?
    אני מתלבטת להחליף את הממרח לוטוס - שהוא מאוד מתוק לי בחמאת בוטנים , מה דעתך יילך? או במשהו אחר?

    השבמחק
  2. תודה,לא כ"כ אוהבת חמאת בוטנים בעוגות...
    אולי הייתי מפחיתה סוכר בעוגות במקום להחליף את הלוטוס.

    השבמחק