יום רביעי, 13 ביולי 2016

עוגת תפוזים ופרג

אז נכון שהעוגה הזאת ממש לא מהז'אנר האהוב עלינו של עוגות פרג
אבל יש בה פרג
ואנחנו אוהבים עוגות עם פרג
לא משנה עם שוקולד או בלי
והפעם בלי
הפרג  פה מתפצפץ בין השיניים, ממש כיף
והערך המוסף הוא הארומה הנפלאה של קליפת התפוז



רכיבים: 

3/4 כוס שמן
1/4 1 כוסות סוכר
4 ביצים 
קליפה מגוררת משני תפוזים
100 מ"ל  מיץ תפוזים ( חצי כוס)
 1/4 2  כוסות קמח 
1/4 כוס קמח שקדים
שקית אבקת אפייה (10 גרם )
קורט מלח
1/4 כוס פרג לא טחון
1 שמנת חמוצה (200 גר') אני השתמשתי במיכל וחצי מעדן וניל אלפרו


אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
 מקציפים  סוכר ביצים וגרד קליפת תפוז עד לקבלת קציפה תפוחה.
 מוסיפים את השמן, ומקציפים עד לאיחוד השמן בקציפה.
 בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמחים, אבקת אפיה ומלח.
 מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
 מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
 יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות

אופציה: אפשר למרוח על העוגה המוכנה שהתקררה ציפוי אבקת סוכר עם מעט מיץ תפוזים






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה