אני חסידת המנות המשלבות מגוון טעמים צבעים וריחות
מנה כזאת נהדרת כתוספת לעיקרית
היא גם מופלאה כארוחה קלה או ארוחה לטבעונים/צמחונים
רכיבים:
2 קישואים
2 גמבות
5 עגבניות גדולות
3-5 שיני שום (לפי הטעם) קצוצות
1 בצל גדול
2 סלסלות פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים
1 כוס אפונה
1 כוס אורז עגול ריזוטו
2 עלי דפנה גדולים
כפית גדושה מלח
2 כוסות ציר ירקות
1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה
למתכון הזה משתמשים באורז דביק,
למשל אורז עגול או אורז לריזוטו.
אבל בשום פנים ואופן לא אורז פרסי או בסמטי – הם לא מתאימים.
שוטפים את האורז היטב.
מתחילים להזהיב את הבצל הקצוץ במעט שמן
כשכמעט זהוב מוסיפים את השום לעוד 2-3 דקות טיגון
חותכים את הפלפלים והקישואים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מאדים כ- 10 דקות
מוסיפים את הפטריות לסיר וממשיכים לאדות עוד כ- 10 דקות
מוסיפים את האפונה ומרסקים את העגבניות, לרסק ומוסיפים לסיר
ממשיכים לבשל את הירקות עוד כ- 5-10 דקות
כעת מוסיפים את האורז, ציר הירקות והתיבול
ממשיכים בבישול תוך עירבוב והוספת מים לפי הצורך, עד לקבלת אורז מרוכך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה