יום רביעי, 31 באוגוסט 2016

פאייה או ריזוטו לשיפוטכם


אני חסידת המנות המשלבות מגוון טעמים צבעים וריחות
מנה כזאת נהדרת כתוספת לעיקרית
היא גם מופלאה כארוחה קלה או ארוחה לטבעונים/צמחונים



רכיבים:

2 קישואים
2 גמבות
5 עגבניות גדולות
3-5 שיני שום (לפי הטעם) קצוצות
1 בצל  גדול

2 סלסלות פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים
1 כוס  אפונה
1 כוס אורז עגול ריזוטו
2 עלי דפנה גדולים
כפית גדושה מלח
2 כוסות ציר ירקות
1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה

למתכון הזה משתמשים באורז דביק,
למשל אורז עגול או אורז לריזוטו.
 אבל בשום פנים ואופן לא אורז פרסי או בסמטי – הם לא מתאימים.

שוטפים את האורז היטב.

מתחילים להזהיב את הבצל הקצוץ במעט שמן
כשכמעט זהוב מוסיפים את השום לעוד 2-3 דקות טיגון


חותכים את הפלפלים והקישואים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מאדים כ- 10 דקות


מוסיפים את הפטריות לסיר וממשיכים לאדות עוד כ- 10 דקות


מוסיפים את האפונה  ומרסקים את העגבניות, לרסק ומוסיפים לסיר



ממשיכים לבשל את הירקות עוד כ- 5-10 דקות

כעת מוסיפים את האורז, ציר הירקות והתיבול


ממשיכים בבישול תוך עירבוב והוספת מים לפי הצורך, עד לקבלת אורז מרוכך.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה