יום ראשון, 28 באוגוסט 2016

חזה עוף בלימון ועשבי תיבול

תגידו שלום לאחד המתכונים הקלילים והפשוטים להכנה
תכינו פעם אחת ותתמכרו 
לטעמי השום לימון הקטיפתיים

אני מכינה מנתחי  חזה עוף, אבל אפשר להכין גם מנתחי פרגית


רכיבים:

4 חזה עוף ללא עצם ועור פרוס לנתחים

1 כף שום כתוש
2 כפות פטרוזיליה ו/או בזיליקום קצוצים גס
1 בצל סגול קצוץ
1/2 כפית פפריקה
מלח פלפל שחור

שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כוס ציר עוף
1/2 כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי החזה במלח פפריקה ופלפל שחור
מניחים לחצי שעה
מטגנים להזהבה.
מוציאים ומניחים בצד

באותה מחבת מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ
תוך גירוד שאריות העוף מתחתית המחבת
מוסיפים את השום לטיגון קצר
מוסיפים את ציר העוף ומבשלים לצימצום
מוסיפים את הקרם קוקוס
מתקנים תיבול ומצמצמים עוד מעט

מוסיפים את הירוקים הקצוצים ואת נתחי העוף
מערבבים שכל הנתחים יכוסו ברוטב
מבשלים 5 דקות

בוזקים עוד קצת ירוקים קצוצים ומגישים

יראה נפלא לצד פרחי ברוקולי, ערימת אורז לבן וסלט קטן





3 תגובות:

  1. נראה טוב...
    העברתי את הקישור לקבוצה בפסבוק (מקווה שזה בסדר לגביך )
    יום טוב.

    השבמחק
  2. אפשר תחליף לקרם קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. כל נוזל , הקרם קוקוס מעניק צבע ומעט סמיכות לרוטב

      מחק