יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

פסטה ברוטב בטטה עם פטנט

אז נכון שזה פשוט
והאמת שום סיבה לא היתה לי לגגל "רוטב בטטה"
כבר הכנתי בלי סוף פעמים
אבל..היצר הזה שלא נותן מנוח
אז גיגלתי
אה כן.. רציתי את הרוטב פרווה...בדר"כ אני אוהבת לתבל עם חתיכת רוקפור
ממש משתלבת טוב עם הבטטה ומעלימה את המתיקות שלה,
 אז הנה יש לי תירוץ, גיגלתי 
כי חיפשתי מתכון פרווה טעים.
וכמו שאומרים הלכתי לחפש חמורים ומצאתי מלוכה...
"נפלתי" על מתכון עם פטנט מהבלוג הנהדר - בצק אלים 
פעמיים הכנתי, פעם אחת ככתבו וכלשונו
ופעם שניה שקית פסטה שלמה, שיהיה.

וככה זה הולך:

חצי חב' ספגטי / פטוצ'יני (250 גר') השתמשתי כאמור ב- 500 גר' פסטה צדפים
בטטה בינונית (כ-160 גר') הכפלתי אז 4 בטטות קטנות
4 שיני שום כתושות
 בצל קטן, פרוס דק
9 כוסות מים בול
6 כפות שמן זית
1/2 2 כפיות מלח

את כל זה שמים יחד בסיר רחב ידיים




מוסיפים מים



מדליקים אש גדולה
ומביאים לרתיחה

ובוחשים 


מערבבים, זה שם המשחק, לא נעלמים לסיר
נשארים לידו ומידי פעם מערבבים נמרצות


ככה הבטטה מתמוססת לתוך הרוטב והפסטה לא נדבקת לתחתית הסיר


בשלב שהרוטב כבר מתחיל להצטמצם. ממש לא מפסיקים לערבב




מתי להפסיק? אם נשארו ממש מעט נוזלים, הפסטה כבר התרככה
אבל זו לא בעיה לבדוק -טועמים...
אם מתכוונים לאכול את הפסטה מייד אפשר לצמצם את הנוזלים כמעט לגמרי
אם מתכונים לאכול לאחר כמה שעות הפסטה תמשיך לספוג נוזלים, וכדאי להתחשב בזה
ולהשאיר יותר נוזלים

תגובה 1: