יום ראשון, 15 בינואר 2017

שקשוקה - ארוחה בכיף

לפעמים הארוחות הכי טובות הן אלה הלא מתכוננות,
אלה שמתחילות עם מה נשאר במקרר בסוף השבוע ולא יחזיק לשבוע הבא?
אז השבוע הגיע תורן של העגבניות
מלא עגבניות, רגילות וגם שרי
לא ממש התחשק לי פתיתים הפעם
וגם היתה לי חלה טרייה של ויז'ניץ
אז החיבור הגיוני, לא?
הוצאתי מחבת גדולה ויאללה שקשוקה


רכיבים:

עגבניות לרוב (1/2 סלסת עגבניות שרי + 8 עגבניות) קלופות וחתוכות לשמיניות, את השרי -לרבעים
רצועות דקות של פלפל אדום -אופציונאלי
כף גדושה שום כתוש
מלח,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה,פלפל שחור,כורכום
קורט סוכר
שמן
6 ביצים

מחבת רחבה -רצוי וכדאי שתהיה כזאת  ככה גם טיגון השניצלים מתקצר

אופן ההכנה:

לחמם 2-3 כפות שמן ולהלבין את השום הכתוש
להוסיף  חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום וקצת פפריקה חריפה
לערבב היטב וכשמתרטב מהשמן ועוד חצי דקה -שלא ישרף
להוסיף את העגבניות ולבשל על אש קטנה עד שהעגבניות מתרככות


לתבל במלח, וקורט סוכר
זה הזמן לשבור בזהירות את הביצים ולהגליש למחבת
לזרות מעט פפריקה ומלח ע"פ הביצים


אני אוהבת את הביצים שלי Well done ולכן מכסה את המחבת ומחכה עד שהביצים מוכנות.
מי שמעדיף ביצים רכות, יעצור את הבישול בזמן שיתאים לו.




תגובה 1: