יום ראשון, 23 ביולי 2017

עוגת עוגיית שוקולד צ'יפס ועוד הרבה מעבר

יום הולדת מצריך מחשבה מיוחדת
עוגה שווה
מצאתי בשיטוטי ברשת את העוגה הזאת אצל מור קייק ושמרתי לי קישור
שיהיה
ונהיה
מעולם לא הייתה הצלחה רבה כל כך לעוגה יחסית פשוטה שהכנתי
מסקנה??

אני לא טובה במסקנות...

כמות: שתי עוגות גדולות בקוטר של כ-26 ס"מ זה בעצם 2 עוגיות גדולות



רכיבים:

לעוגיות

340 גר' שוקולד מריר
75 גר' חמאה
145 גר' קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
3 ביצים גדולות
225 גר'  סוכר חום דמררה
 130 גר' שוקולד צ'יפס השתמשתי בלבנים קטנים
סוכריות צבעוניות 

לקצפת וניל

1 שמנת מתוקה
 1 שקית סוכר וניל
2-3 כפות חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקצפת קקאו

1 שמנת מתוקה
 1 שקית סוכר וניל
2-3 כפות חלב
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

אופן ההכנה:

להכנת העוגיות: 
מחממים תנור ל-180 מעלות. 
מרפדים 2 תבניות חד פעמיות עגולות בקוטר של כ- 26 ס"מ בנייר אפיה

 ממיסים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. מניחים בצד.
 מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח  בקערה בינונית.
להקציף ביצים וסוכר חום  למשך שלוש-ארבע דקות, עד לקבלת קצף אחיד.
מוסיפים שוקולד וחמאה מומסים. מערבבים עד להיטמעות מלאה.
 מוסיפים את כל החומרים היבשים, ומערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד ודי נוזלי.
מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.

מחלקים את הבצק בין שתי התבניות . מפזרים ספרינקלז מעל כל עוגיה.


 אופים את שתי התבניות למשך 10-15 דקות ,
 עד שהעוגיות מתייצבות ומופיעים עליהן סדקים יפים כאלה.
מצננים  בתבניות. 

להכנת קצפת הווניל: 

מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל  עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד.
 מעבירים לשק זילוף עם צנתר לבחירתכם ומניחים בצד (אפשר לשמור במקרר בינתיים).
 באותה דרך מכינים את הקצפת החומה
 ומעבירים את הקצפת לשק זילוף נוסף.

 להרכבת העוגה: 
מניחים עוגייה אחת בצלחת הגשה. מזלפים את שני סוגי הקצפת מעל העוגייה, 
לסירוגין. 


מניחים את העוגייה השנייה מלמעלה. 



מקשטים כאות נפשכם, אני הוספתי לבבות שוקולד ונשיקות מרנג קטנטנות








היה טעים!



תגובה 1: