יום רביעי, 6 בספטמבר 2017

חזה הודו ממולא בתרד ופלפלים קלויים

גם מחזה הודו אפשר להכין מנה נפלאה, מיוחדת
לארוחה חגיגית
ולהפתעתי גם לא יבשושית
מבחינתי יופי של גיוון למנות העיקריות שלי ואופציה למנה עיקרית נוספת בארוחה.
סוג של ביס נוסף, ומספיק יפה שכולם ירצו לטעום ממנה





רכיבים:

1/2 חזה הודו, במשקל של כ-1 ק"ג

לציפוי:

1 כפית שמן זית
2 כפיות דבש
1 כפית חרדל
פירורי לחם יפאניים (פנקו), ואם אין - פירורי לחם רגילים

למילוי:

2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
300 גרם עלי תרד טריים וצעירים, שטופים
1 פלפל אדום, קלוי, קלוף, מנוקה מגרעינים וקצוץ לקוביות קטנות
3 כפות צימוקים עסיסיים, לבנים או שחורים מושרים במים חמים
מלח ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

המילוי: במחבת גדולה או בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה (כ-5 דקות). 
מוסיפים את התרד ומבשלים על אש גבוהה, עד שהוא הופך כהה ומאבד מנפחו (2-3 דקות). מורידים מהאש, 
מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. 
מכסים במכסה ונותנים לצימוקים להתרכך באדים (לא על האש).

משטחים את חזה ההודו בסכין חדה פותחים את הנתח כמו ספר (חותכים במקביל למשטח, לא עד הסוף, כדי שיתקבל נתח בעובי כ-1.5-2 ס"מ, בשטח גדול מספיק למילוי ולגלגול).או שמבקשים מהקצב לעשות זאת עבורכם, ממליחים ומפלפלים


ממלאים את חזה ההודו: מניחים את הנתח על משטח עבודה מרופד ברדיד אלומיניום. 
כשהנתח מונח על משטח העבודה, הצד החתוך כלפי מעלה, מסדרים עליו את המילוי בתלולית גדולה במרכזו, לכל אורכו. אוספים צד אחד של הנתח ומניחים אותו על המילוי. חוזרים על הפעולה עם צדו השני של הנתח. מתקבלת רולדה מוארכת ממולאה, שצד התפר שלה פונה כלפי מעלה.



מחליקים בזהירות חוט מטבח מתחת לרולדה, וקושרים סביב כל 2-3 ס"מ כדי להבטיח שהמילוי יישאר בתוך הנתח בזמן הצלייה.


מערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי, פרט לפירורי הלחם, לתערובת אחידה. 
מורחים את התערובת  על  הרולדה. 


מניחים את הפנקו על צלחת שטוחה ומגלגלים בפירורים את הרולדה, עד שהיא מצופה היטב. מהדקים היטב בידיים את הפירורים לרולדה.




מחממים את התנור ל-200 מעלות.  אופים את הרולדה  כ- 40 דקות שהבשר מבושל והציפוי שחום ופריך . מוציאים מהתנור ומניחים לבשר להתקרר 
פורסים את הרולדה לפרוסות עבות, ומסירים את חוט הקשירה. מגישים מיד.







המתכון של דורעם גונט עם שינויים שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה