עונת הדובדבנים הקצרה מזמנת לי אפשרות לשמור לי את הדובדבנים
גם לעונות שבהם אני רק יכולה לחלום על הפרי הנהדר
אז נכון שבמקפיאים אפשר למצוא אותם
אבל גם אצלי במקפיא נשמרים להם מיני טארטים עם דובדבנים
כיף גדול לשלוף במסגרת שולחן טו בשבט
קלתית:
גם לעונות שבהם אני רק יכולה לחלום על הפרי הנהדר
אז נכון שבמקפיאים אפשר למצוא אותם
אבל גם אצלי במקפיא נשמרים להם מיני טארטים עם דובדבנים
כיף גדול לשלוף במסגרת שולחן טו בשבט
קלתית:
90 גר' מחמאה
1 כף שמן
3 כפות מים
3 כפות מים
1 כף סוכר
1/8 כפית מלח
150 גר' קמח
פטיסייאר:
1 כוס שמנת צמחית
1 ביצה
3 כפות סוכר
1/2 כפית וניל או 2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
כף מחמאה
תפוחים:
100 גר' סוכר
80 גר' מחמאה
6 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
סרט מקליפת לימון
200 גר' דובדבנים מגולענים
שטרויזל:
50 מחמאה
4 כפות קמח קמח
50 גר' סוכר לבן
50 גר' סוכר חום
50 גר' שקדים קצוצים
קצת קינמון
אופן ההכנה:
בצק:50 גר' סוכר חום
50 גר' שקדים קצוצים
קצת קינמון
אופן ההכנה:
מחממים את כל החומרים מלבד הקמח
כשרותח מערבבים לתוך הסיר את הקמח, מסירים מהאש
מקררים
משטחים בתבנית 26 כולל דפנות
אופים אפיה עיוורת ב- 200 מעלות 10-12 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים.
הכנת הקרם
בקלחת לחמם 3/4 כוס שמנת צמחית עם וניל וסוכר.
לערבב ביצה בקערה נפרדת עם קורנפלור ולהוסיף 1/4 כוס חלב. לשלב לנוזל החם לאט,
תוך כדי השוואת טמפרטורה.
להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.
להוריד מהאש ולקרר. לאחר שהתערובת התקררה מעט , לשלב את החמאה ולערבב היטב.
לקרר היטב
תפוחים:
לקרמל את הסוכר והחמאה
להוסיף את קוביות התפוחים וסרט הלימון
על אש קטנה ולבשל עד שהקרמל נמס, להוסיף את הדובדבנים
ולבשל עוד כמה דקות
להסיר מהאש ולקרר.
לערבב את הדובדבנים לתפוחים שהתקררו
שטרויזל:
לערבב את חומרי השטרויזל ולעבד לפירורים
הרכבה:
לתוך הקלתית שהתקררה מורחים את הקרם פטיסייאר
מפזרים את תערובת התפוחים והדובדבנים
מעל בוזקים את השטרויזל
אופים בחום 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים יפה.
מוציאים ומקררים.
לקרר היטב
תפוחים:
לקרמל את הסוכר והחמאה
להוסיף את קוביות התפוחים וסרט הלימון
על אש קטנה ולבשל עד שהקרמל נמס, להוסיף את הדובדבנים
ולבשל עוד כמה דקות
להסיר מהאש ולקרר.
לערבב את הדובדבנים לתפוחים שהתקררו
שטרויזל:
לערבב את חומרי השטרויזל ולעבד לפירורים
הרכבה:
לתוך הקלתית שהתקררה מורחים את הקרם פטיסייאר
מפזרים את תערובת התפוחים והדובדבנים
מעל בוזקים את השטרויזל
אופים בחום 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים יפה.
מוציאים ומקררים.
נראה טוב .
השבמחקתודה ושבת שלום.
לינדוש