יום ראשון, 6 במאי 2018

עוגת גבינה מהירת הכנה

איך שמגיע יום שלישי אני כבר עסוקה בחיפוש המתכון לעוגת גבינה
יש פה בבלוג לא מעט מתכונים, אבל הפעם ידעתי שלא אספיק קניות
וצריך להשתמש במה שיש בבית וזה לא מבחר גדול.. מה לעשות... קניות מחרתיים.
ובכלל אין לי יותר מדיי זמן למטבח היום..


רכיבים:


לבסיס:

200 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
75 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5% 
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
6 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
150 גרם שוקולד לבן

ציפוי:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
1 שמנת חמוצה של פעם

אופן ההכנה

מכינים את התחתית:
מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים  לתחתית של תבנית (24)מרופדת בנייר אפייה. 
שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מערבבים את הגבינה עם הסוכר והביצים
מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
מוסיפים  לתערובת השוקולד 2-3 כפות מתערובת הגבינה, מערבבים היטב
מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. 

 יוצקים על התחתית ואופים בחום 140 מעלות שעה וחצי
מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
כעת ניתן להכין את הציפוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר כשנוצרת קצפת יציבה מוסיפים את השמנת החמוצה
מורחים ע"פ העוגה ומחזירים למקרר





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה