יום ראשון, 7 באוקטובר 2018

נשנושים במילוי פטריות


הכל התחיל משבתות הקיץ הארוכות
מהג'וניורית שחיפשה מה לאכול ומאמא שלה שחיפשה איך  לגוון לה את הסעודה השלישית, 
כן מסתבר 
שפירות ועוגות כבר לא בנוהל, העם רוצה אוכל אמיתי.
מה זה אומר עלינו?

בקיצור נישנושי פטריות עומדים בתקן של מנה שניתן להכין די במהירות, הרבה ממנה
 והכי חשוב ניתן לשמור במקפיא.
גם הבצק הוא מז'אנר היחסית בריאים




רכיבים:

מצרכים לבצק:

2 כוסות קמח לבן / מלא
1/2 כוס שמן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים רותחים
כפית שטוחה מלח 

מצרכים למילוי:

2 סלסלות פטריות פרוסות דק
כף שום כתוש
כף קמח
מעט יין לבן
מלח, פלפל לבן וטימין

אופן ההכנה:

מתחילים עם המילוי שצריך להתקרר
מזהיבים במעט שמן את השום הכתוש
מוסיפים את הפטריות ובוחשים, מוסיפים גם יין לבן מאדים עד שרוב הנוזלים מתאדים
מתבלים ומוסיפים קמח לקשירת הירקות מערבבים עד שנטמע.


מניחים להתקרר

 בקערה גדולה נלוש את כל חומרי הבצק לכדור בצק אחיד. אין צורך להתפיח, 
מתחילים לעבוד: לחלק את הבצק ל 2-3 חלקים. על משטח עבודה משומן קלות נרדד את הבצק לעיגול גדול. 
בעזרת קורץ עוגיות או כוס  קורצים עיגולים מהבצק. 

על כל עיגול להניח כפית מהמילוי הקר לקפל לסהרון ולסגור.










אופים בחום 185 מעלות עד שמזהיב - כ- 35 דקות


3 תגובות: