יום ראשון, 20 בינואר 2019

תרביך פרגיות ובצקניות

יש מנות שכתוב עליהן - "אוכלים בחורף" סוג של אוכל מנחם, טעים
אוכל של בית
שלמרות שהוא מנה עיקרית, עוף וכו' יש בו גם מספיק פחמימות לעשות לנו טוב על הלב 
בעצם סוג של ארוחה בסיר אחד
אז תנסו
תוסיפו סלט מלפפונים, בשביל פינת הרענון
ותראו ישועות


רכיבים:

6 פרגיות, מחולקות כל אחת לשלוש
מלח, פלפל שחור

2 כרישה
1 בצל

2 כוסות אפונה ירוקה
כפית קמח
1 קרם קוקוס
1/2 1 כוסות ציר עוף
עלה דפנה, טימין, מלח, פלפל שחור

לבצקניות:

2 ביצים
2 כפות שמן
חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור
1 כוס קמח תופח
מים לקבלת בלילה סמיכה

אופן ההכנה:

מתבלים את חתיכות הפרגית במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים במעט שמן
מניחים בצד
פורסים את הכרישה וקוצצים את הבצל
באותה מחבת מזהיבים את הכרישה והבצל מוסיפים כפית קמח, מערבבים 
ומוסיפים את הנוזלים, והאפונה מתבלים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפרגית המטוגנת ממשיכים לבשל כ- 20 דקות.
מוציאים את פיסות העוף מהרוטב, לתבנית הגשה

מותירים בסיר את הרוטב, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומביאים לרתיחה
מערבבים את חומרי הבצקניות למעין בלילה סמיכה, 
בעזרת כף מרימים מהבלילה ומניחים ברוטב  
מבשלים כ- 15 דקות .
מוציאים את הבצקניות לתבנית  עם הפרגיות 
יוצקים את הרוטב הסמיך והטעים מעל ומגישים.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה