כמה כיף כשאפשר לגוון ולשנות
במקפיא שלי יש כמה סוגים של פירות יער
לפעמים אני שוכחת מהם עד ש...
אמנם התוכנית היתה עוגה לבנה קלילה שתכננתי לצ'פר את האיש
אבל בסוף סיימתי עם עוגה כייפית קלילה ממש עננים וצבעונית
אז מה רע?
לעוגה הזאת השתמשתי בתבנית אפיה חד פעמית עם ארובה,
כדי להקל על השליפה ריפדתי את התחתית בנייר פרגמנט
הרכיבים
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה של פעם 200 מ"ל
כוס +2 כפות סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
3 כפות קמח
גרידת מחצי לימון
5 ביצים מופרדות
לרוטב הפטל
1/3 כוס פטל שחור או פירות יער אחרים ועוד 2 כפות פרי
2 כפות סוכר
כפית קורנפלור
כף מים
אופן ההכנה:
הכנות מקדימות:
מניחים את הגבינה לשעה במסננת
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומבשלים במיקרו 2-3 דקות,
מערבבים ומניחים להתקרר
משמנים גם את הדפנות
עד כאן ההכנות המקדימות
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה נוספת מניחים את הגבינות,החלמונים והשמנת , מערבבים היטב.
משלבים את הקמחים ,גרדת לימון והפודינג.
מערבבים לתערובת אחידה.
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הגבינה.
מחלקים את תערובת הגבינה ל-2, מערבבים לחלק אחד את רוטב הפרי
מפזרים את 2 כפות הפרי על תחתית התבנית,
יוצקים את הגבינה הורודה, מעל יוצקים בסופר זהירות את השכבה הלבנה
ולתנור
בחום 200 – לא טורבו !
בנוכחות תבנית מים
אופים בחום גבוה בין 20 דקות,
החלק העליון צריך להשחים מעט.
מורידים את טמפרטורת התנור בהדרגה ל -155 מעלות.
ואופים עוד כשעה ורבע.
משאירים את העוגה בתנור להתקרר ואח"כ למקרר, רק אחרי שהעוגה ממש קרה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה