בחג סוכות נהוג להוסיף לתפריט ממולאים
יש איזה עניין שכמו שהסוכה עוטפת אותנו כך הירק שעוטף את הבשר
=ממולאים
כרוב ממולא די כיכב אצל אמא שלי ודווקא בשמחת תורה.
לחג בחרתי להכין את הגרסה לעצלנים, זו שמכונה קולוז'ווארי קפוסטה
ובתרגום זוהי בעצם מעין עוגת כרוב ממולא
רכיבים:
בתבנית פיירקס 22X33
1 כרוב שעבר סיבוב של 10 דקות במיקרו והתקרר
למילוי:
750ג"ר בשר טחון
1כוס אורז מבושל חצי בישול (כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וכוס מים)
1 בצל קצוץ דק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתוש
רוטב :
2 קופסאות עגבניות מרוסקות MUTTI
פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף אבקת מרק עוף
2 שיני שום כתוש
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
להפריד מהכרוב שכבר התקרר עלים ולרפד איתם את תחתית הפירקס.
לשמור עלים לכיסוי המילוי
לחתוך את יתרת הכרוב לרצועות גסות ולפזר מחצית מהכמות על העלים.
לערבב היטב את חומרי המלית ולשטח על הכרוב.
לפזר מעל את שארית הכרוב .
להכין את הרוטב ולצקת מעל.
לכסות את הפירקס בניר כסף.
לאפות 15-20 דק' בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות.
להוריד את החום ל-170 מעלות ולאפות בערך 90 דק' עד שמשנה את צבעו ומתרכך.
לכבות את התנור ולתת לנוח 10 דק'.
נשמע טעים!!!
השבמחקסבתי הייתה מכינה...