יום רביעי, 5 בפברואר 2025

סוכריות חזה עוף בתפוזים

 השילוב של עוף ותפוזים בתנור הוא מנה קלאסית 

שמשלבת יפה  טעמים מלוחים ומתוקים. החומציות והמתיקות הטבעית של 

תפוזים מרככים ומעצימים את טעמו של העוף, ויוצרים זיגוג מקורמל באפייה.


בחרתי להכין סוכריות חזה עוף 

כדי שלא נקבל מנה יבשושית, חתכתי את הנתח לרוחבו, כך שהתיבול והלחות

יכנסו גם לתוך הנתח

השרתי את הנתחים במרינדה עשירה  של מיץ תפוזים, שמן זית, עשבי תיבול לבחירתכם

 ולאיזון מעט מתיקות - דבש או מייפל, למשך מספר שעות לפחות. 

האפיה צריכה להיות ממש קצרה


רכיבים:

נתחי חזה עוף שלמים כמספר המנות

דפי אפיה כמספר המנות 

מרינדה:

2 כפות שמן זית

3 כפות דבש

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מיץ מתפוז אחד

2 ענפי טימין


אופן ההכנה:


מקפלים את דף האפיה בחלק הרחב כמו אקורדיון וקושרים את הקצוות

בחוט או בסוגר 





                                  בתוך הכיס שנוצר מניחים כמה פרוסות תפוז דם, ענף טימין

ממליחים ומפלפלים את נתחי החזה שחצינו לרוחבם

מניחים במרכז ומוסיפים את המרינדה, תוך שמקפידים להוסיף אותה גם לתוך החתכים.

מניחים לכמה שעות לספיחת טעמים.






אופים בחום 180 מעלות במשך 20 דקות, 

הוספתי עוד 2 דקות תחת הגריל לצבע יפה יותר.





המנה הזו משתלבת היטב עם צדדים קלילים כמו סלט טרי, קוסקוס או ירקות קלויים, והיא מושלמת גם לארוחות ערב בשבוע וגם לאירועים מיוחדים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה