יום חמישי, 30 בינואר 2014

גלילי דג סול ממולאים בפטריות

נכון שהמחשבה הראשונה שעולה לכם בראש
כשמדברים על דג סול זה שניצל?
גם לי
אבל אפשר גם אחרת , למשל המנה הנהדרת הזאת 


רכיבים: 
 
10 יח' פילה דג סול מופשר, סחוט ומתובל במיץ לימון מלח ופלפל שחור
1 בצל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית
מעט חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס גס

לרוטב:
1 קופסה שמנת לבישול 10%
1/2 פחית קרם קוקוס
1/2 כוס יין לבן
2 כפיות חרדל גרגרים
2 כפיות אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל שחור גרוס גס
     

אופן הכנה:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך.

מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ריח השום.

מוסיפים חתיכה חמאה וממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתרככות.

מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים, מכבים אש ומניחים בצד עד שמתקרר לגמרי.

בנתיים שמים את הפילטים של הדג בתבנית שתכיל אותם ושופכים מעליהם מים + חומץ ומשאירים כך עד להפשרה.

בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.


הרכבת המנה:

שופכים את המים מהדגים ושוטפים אותם היטב. סוחטים כמה שניתן מעודפי מים (בעזרת מגבות נייר).

מניחים פילה דג עם הצד הרחב קרוב אלינו ומניחים לרוחב הצד הרחב כף אחת של מלית. מגלגלים בצורה הדוקה ותוקעים קיסם שישמור הכל מחובר.
מניחים עם התפר למטה בתבנית משומנת בתרסיס שמן.

מפזרים מעל ומסביב לדגים את מה שנשאר מהמלית, שופכים בעדינות מעל הכל את הרוטב.

מכסים בצורה הדוקה את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה של 40 דקות.

אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף לאפות 5 דקות בלי נייר ועוד 5 דקות כשהגריל של התנור מופעל.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה