יום חמישי, 30 בינואר 2014

דג עייט עם ירקות בתנור

אז חיפשתי דג חדש והדייג הציע את דג העייט, שנמכר כפילה קפוא


רכיבים:
3 חתיכות פילה נטולות ציפוי קרח (כבר טוב)
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ לימון

4 קישואים פרוסים דק
3 כפות שמן זית
1 גזר קלוף ופרוס לפרוסות דקות
1/2 סלסלה פטריות (6 פטריות קטנות)
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כפית קארי
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
     

אופן הכנה:

הפשרתי את פיסות הדג. המלחתי, פלפלתי וסחטתי מעל מיץ לימון. הנחתי בצד לשעה +.

בסיר על אש בינונית מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים אותו כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

לאחר מכן מוסיפים את הבצל הירוק מאדים שוב כשתי דקות.

מוסיפים את השום ושוב מאדים שתי דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הגזר והקישואים.

חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר.

מבשלים על אש בינונית 5 דקות.

מתבלים בפפריקה מתוקה, קארי, מלח, פלפל שחור.

ממשיכים לאדות עוד כ- 10 דקות על אש קטנה.

מוזגים לסיר את היין הלבן היבש.

מביאים את הכל לרתיחה ואח"כ מורידים את עוצמת האש לנמוכה.

מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה.


בתבנית פיירקס:

לשמן את התבנית בעזרת תרסיס שמן זית.

מניחים 1/3 מכמות הירקות.

מעל מניחים את הדגים ומוזגים את תכולת הסיר שבושל 20 דקות.

מסדרים את התערובת בתבנית כך שהדגים יהיו חשופים לחימום והשחמה של התנור.

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' °C 180 למשך 40 דקות.

ב- 10 הדקות האחרונות יש להסיר מהתבנית את כיסוי האלומיניום כדי להשחים במקצת את הדגים.

   



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה