רכיבים:
נתח כתף בקר בערך 1/2 1 ק"ג
2 בצלים חתוכים לרבעים
חופן עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
2 כפיות מלח
2 כפות גדושות שום כתוש
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח / אבקת מרק עוף
חופן פטריות מיובשות
נתח כתף בקר
אופן הכנה:
שלב ראשון:
מניחים את הנתח בסיר גדול.
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה, חופן פלפל אנגלי ו- 2 כפיות מלח.
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל.
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.
לשמור את מי הבישול
לפרוס.
שלב שני:
להזהיב בשמן את השום , את פרוסות הבשר.
לתבל בהרבה פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח / אבקת מרק עוף.
לכסות בציר שנוצר משלב א', להוסיף חופן פטריות מיובשות
ולבשל כשעה וחצי עד שהפרוסות מתרככות.
הערות:
מבוסס על מתכון של מרילין עם שינויים שלי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה