יום ראשון, 2 בפברואר 2014

צלי כתף בקר

רכיבים: 

נתח כתף בקר בערך 1/2 1  ק"ג

2 בצלים חתוכים לרבעים

חופן עלי דפנה

חופן פלפל אנגלי

2 כפיות מלח
  
2 כפות גדושות שום כתוש
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח / אבקת מרק עוף
חופן פטריות מיובשות
 
נתח כתף בקר


אופן הכנה: 

שלב ראשון:

מניחים את הנתח  בסיר גדול.

מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה, חופן פלפל אנגלי ו- 2 כפיות מלח.

ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל.

מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.

לשמור את מי הבישול

לפרוס.


שלב שני:

להזהיב בשמן את השום , את פרוסות הבשר.

לתבל בהרבה פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח / אבקת מרק עוף.

לכסות בציר שנוצר משלב א', להוסיף חופן פטריות מיובשות

 ולבשל כשעה וחצי עד שהפרוסות מתרככות.

הערות: 
מבוסס על מתכון של מרילין עם שינויים שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה