יום ראשון, 2 בפברואר 2014

צלי בשר בבירה


הרכיבים:


2 קילו בשר שריר מס' 8 חתוך לקוביות 2X 3  ומי שמעדיף בשר פחות ג'לטיני אפשר פילה מדומה

בקבוק בירה שאוהבים (אני שמה גולדסטאר) 

3 בצלים חתוכים גס 

4 גזרים קלופים חתוכים גס 

כף קמח 

כף סוכר 

2 כפות חומץ רגיל 

כף שטוחה מלח 

כפית פלפל שחור 

חופן שבבי שום מיובשים

 (לא חובה, אבל מוסיף המון, אפשר להשיג בלוינסקי או בחנויות תבלינים, 

או 

להחליף בשיני שום טריות

3 עלי דפנה 

מרק עוף (אמיתי או מאבקה.
צרור פטרוזיליה קצוץ גס 

4 ענפי טימין 

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר,

מקמחים קלות ומנערים מעודפי קמח, וסוגרים אותן מכל הצדדים

להשחמה קלה בסיר שמיועד לבישול ארוך (לטגן בכמה פעמים כדי שכל חתיכה תזכה לטיגון). 

מוציאים מהסיר ושומרים במקום חם 

מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ (אם צריך מוסיפים קצת שמן),

ומערבבים היטב עם כף עץ לגירוד כל משקעי הבשר הטעימים.

כשמתחיל להשקיף, מוסיפים את הגזר  ובוחשים היטב.

מוסיפים כף סוכר, כף קמח, וחומץ, ובוחשים 2 דקות.

יוצקים  פנימה את בקבוק הבירה. מתבלים במלח, פלפל, וכל השאר,

ואפשר גם כף פפריקה מתוקה לצבע.
כשמתחיל לרתוח, מוסיפים את קוביות הבשר.

מוסיפים מרק עוף בערך עד לגובה הבשר (לא נורא אם מציץ קצת), ומביאים לרתיחה. 

מעבירים לאש הכי קטנה שיש, ושוכחים את הסיר חמש שעות לפחות. מידי פעם באים לבחוש ולבדוק 

שלא חסרים נוזלים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה