יום רביעי, 12 בפברואר 2014

קינוחי כוסיות אישיים - מוס גבינה ונוטלה

רכיבים: 

מוס גבינה ונוטלה:

לבסיס:
12 עוגיות אוראו (4 חבילות פנימיות)

למלית:
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר (ניתן להמיר חלק מהכמות בגבינה לבנה רגילה)
3/4 כוס (240 גרם) שוקולד נוטלה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית ליקר קפה

לציפוי ועיטור:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
שוקולד מגורר


מוס גבינה וריבת תותים:
15 כוסיות אישיות
100 גרם ביסקוויטים
1 גביע (250 מ"ל) גבינה לבנה 5%
גרידה דקה של קליפת לימון מחצי לימון
1 כפית מחית / תמצית וניל
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

לעיטור:
ריבת תות
 



אופן הכנה: 

מוס גבינה ונוטלה:

בסיס:

טוחנים לפירורים דקים את עוגיות האוראו.

מערבבים יחד בקערה את פירורי העוגיות יחד עם החמאה המומסת עד לקבלת עיסה לחה.

מניחים בכל כוס כ-2-3 כפיות מהעיסה ומהדקים אל הבסיס.

מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המלית.


מלית:

מעבירים לקערה את הגבינה.

מוסיפים את הנוטלה ובעזרת מרית מקפלים היטב.

מוסיפים את הליקר ומערבבים עד להטמעה.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

מקפלים כשליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה והנוטלה,

ולאחר כך מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל בסיס העוגיות 

(ניתן גם להיעזר בכפית או בכף במקום בשק זילוף).


ציפוי:

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים מעל מלית הנוטלה (גם כאן ניתן להיעזר בכפית במקום בשק זילוף).


מעבירים לקירור למשך לילה שלם.

לפני ההגשה מעטרים במעט שוקולד מגורד ו/או ברס.


מוס גבינה וריבת תותים:


טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה.

מערבבים יחד את הגבינה, גרידת ומיץ הלימון.

מוסיפים את מחית / תמצית הווניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומניחים בצד להמסה של הסוכר.

בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

מקפלים בעדינות כשליש מכמות הקצפת לתערובת הגבינה,

ולאחר מכן את כל יתר הקצפת. משתדלים שלא לערבל יתר על המידה.

מעבירים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את מלית הגבינה מעל פירורי הביסקוויטים

(או לחילופין אפשר להיעזר בשתי כפות).

מכסים ומעבירים לקירור למשך כ-3 שעות ורצוי אפילו ללילה שלם.

לפני ההגשה מניחים ריבת תות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה