יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת פירות הפוכה

רכיבים: 
לתבנית 26:

סוכר דמררה
פרוסות של נקטרינות ו/או שזיפים

3/4 כוס שמן
1/2 1כוס סוכר
2/3 כוס מיץ תפוזים
1 כף קינמון
קליפה מגוררת מחצי לימון
3 ביצים
1 חבילה של קמח תופח (שווה ל: 350 גר' קמח בתוספת שקית אבקת אפיה)
 



אופן הכנה: 

תבנית 26 עם נייר אפיה:

מפזרים 4-5 כפות סוכר דמררה בתחתית התבנית.

מסדרים מעל פרוסות של נקטרינות ו/או שזיפים.

מפזרים ע"פ הפירות עוד 3-4 כפות סוכר


מכינים את העוגה:

שמים בקערה 3/4 כוס שמן + 1/2 1כוס סוכר + 2/3 כוס מיץ תפוזים

+ כף קינמון + קליפה מגוררת מחצי לימון + 3 ביצים.

מערבבים עד שנוצרת עיסה די דלילה .

מוסיפים בהדרגה חבילה שלמה (קטנה) של קמח תופח.

להמשיך לבחוש עד שנוצרת עיסה דביקה ורכה.

לשפוך את העיסה מעל הפירות המסודרים בתבנית.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות - כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

כשהעוגה מתקררת אפשר להפוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה