יום שלישי, 25 במרץ 2014

עוגת כמו מייפל


רכיבים:

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
250 גר' קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גר' אגוזי מלך טחונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון
300 מ"ל מיץ תפוזים

כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל180 מעלות
• מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
• מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
• טוחנים את האגוזים עם הקמח וא. אפייה במעבד מזון
• מוסיפים את היבשים והמיץ לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית
• יוצקים לתבניות
• אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
• מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ מייפל בנדיבות

המתכון של מלכי עם התאמות שלי





עוגת מייפל

רכיבים:

לעוגה
·תבנית עגולה קוטר 26 או תבנית סיליקון קוגלהוף או 3 אינגליש קייק
·6 ביצים
·2 כוסות סוכר
·4 סוכר וניל
·2 גביעים שמנת חמוצה (לפרווה אפשר להמיר למעדן וניל אלפרו )
·1 כוס שמן
·3 כוסות קמח
·ספריי שמן
·1 שקית אבקת אפייה
·1 כוס אגוזים קצוצים

·סירופ מייפל- אפיכל
· להרטבת העוגה לאחר האפייה


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים לפי הסדר

(לעוגה אוורירית יותר מקציפים את הביצים ושני סוגי הסוכר 5 דקות).

יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ-50 דקות לעוגה עגולה, (כ-40 דקות לאינגליש קייק).

מוציאים מהתנור ומייד מוזגים על העוגה סירופ מייפל בנדיבות.

מצננים לחלוטין לפני שפורסים ואוכלים. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה