רכיבים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
250 גר' קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גר' אגוזי מלך טחונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון
300 מ"ל מיץ תפוזים
כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180 מעלות
• מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
• מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
• טוחנים את האגוזים עם הקמח וא. אפייה במעבד מזון
• מוסיפים את היבשים והמיץ לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית
• יוצקים לתבניות
• אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
• מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ מייפל בנדיבות
המתכון של מלכי עם התאמות שלי
עוגת מייפל
רכיבים:
לעוגה
·תבנית עגולה קוטר 26 או תבנית סיליקון קוגלהוף או 3 אינגליש קייק
·6 ביצים
·2 כוסות סוכר
·4 סוכר וניל
·2 גביעים שמנת חמוצה (לפרווה אפשר להמיר למעדן וניל אלפרו )
·1 כוס שמן
·3 כוסות קמח
·ספריי שמן
·1 שקית אבקת אפייה
·1 כוס אגוזים קצוצים
·סירופ מייפל- אפיכל
· להרטבת העוגה לאחר האפייה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר
(לעוגה אוורירית יותר מקציפים את הביצים ושני סוגי הסוכר 5 דקות).
יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ-50 דקות לעוגה עגולה, (כ-40 דקות לאינגליש קייק).
מוציאים מהתנור ומייד מוזגים על העוגה סירופ מייפל בנדיבות.
מצננים לחלוטין לפני שפורסים ואוכלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה