יום שלישי, 25 במרץ 2014

עוגת וודקה

הכי עוגת הבית שלי,זו שאני כבר מכינה
בעיניים עצומות, זו שמכינים ברגע , שלקח לי יותר זמן
לרשום את המתכון מאשר להכין בפועל
רכה עסיסית וכל כך טעימה


רכיבים:

4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (אפשר להפחית 1/4-1/2 כוס סוכר)
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים 
1/4 כוס וודקה 
1/4 כוס אמרטו 

2 כוסות קמח 
1 אבקת אפיה 
1 אינסטנט פודינג וניל 

אופן ההכנה:

4 ביצים שלמות להקציף עם 1.5 כוסות סוכר 
כשמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה מוסיפים 3/4 כוס שמן 

משלב זה מוסיפים נוזלים וחומרים יבשים לסרוגין במהירות עירבול נמוכה 


משמנים תבנית קוגהלוף ומפזרים סוכר 

יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות בחום 170 מעלות 





והנה העוגה בתבנית קצת אחרת





6 תגובות:

  1. האם אפשר לוותר על האמרטו או מה יכול להוות תחליף?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי תמצית בטעם שקדים? ממליצה בכל זאת להצטייד בבקבוק בדיוק בשביל העוגה הנהדרת הזאת

      מחק
  2. היי, הוודקה חובה? יש תחליף?

    השבמחק
    תשובות
    1. המממ תחליף לוודקה בעוגת וודקה? לא באמת, מצטערת

      מחק
  3. היי, יש תחליף למיץ תפוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אף פעם לא ניסיתי, אולי רק מים? אני מחזיקה במקפיא פריגת תפוזים קפוא- סוג של רכז שמשמש אותי גם כשאין תפוזים

      מחק